Sağlık Alanında Eylemlilik Başlıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de hastane tahliyeleri ve depreme dayanıksız hastanelerin yıkım kararları gündemde. İstanbul ve Ankara’da da hastaneler boşaltılıyor.

Ankara’da Eylem Gerçekleştirildi

Ankara’da sağlık alanında eylemlilik süreci başladı. “Her İşin Başı Sağlık Olsun, Rant Değil” vurgusu yapılıyor.

Hastanelerin İçi Boşaltıldı

Hastanelerin İçi Boşaltıldı

Sağlık Bakanlığı’nın hastaneleri kapatma girişimleri tepki çekiyor. Hastaneler içi boşaltılarak hizmet zayıflatılıyor.

İhaleler Eleştiri Topluyor

Hastanelerin yıkımı ve yeniden yapımı için yapılan ihaleler eleştiriliyor. Seçim öncesinde hızla ilerleyen süreç endişe yaratıyor.

İstanbul’un ardından şimdi de Başkent’te sağlıkta eylemlilik süreci başladı. Hastanemi Açın Platformu, Ankara Sami Ulus Çocuk Hastanesi önünde eylem gerçekleştirerek, ‘Depremi fırsata çevirmekten vazgeçin, hastanelerin yıkım ihalelerini durdurun’ çağrısında bulundu.

Hastanemi Açın Platformu, aylardır hastanelerin depreme dayanıklılığı konusundaki raporları talep ettiklerini belirterek, Türkiye’de deprem bölgesinde bu kadar hastane ve sağlık kuruluşu ihtiyacı varken neden ‘acil’ ihaleyi Ankara’daki, üstelik çalışan ve daha önce kapatılmayan hastaneler için yapıldığını sorguluyor.

Sağlık Bakanlığı’nın Dışkapı ve Dr. Sami Ulus hastanelerinin yıkılıp yeniden yapılacağını, Onkoloji Hastanesi’nin de yapılarının bir bölümünün yeniden yapılacağını bildirmesi üzerine Başkent Ankara’da da sağlık krizi endişesi yaşanıyor.

Hastaneler hakkında ihale ilanlarına çıkılması, Dr. Sami Ulus ve Onkoloji hastaneleri için 28 Nisan, Dışkapı Hastanesi için 8 Mayıs 2023 tarihlerinde ihaleler yapılacağını duyuran Hastanemi Açın Platformu, “Seçime bu kadar az zaman kalmışken hastanelerin yıkımı için ihaleler açmak inanılır gibi değil” açıklamasını yapıyor.

Hastanemi Açın Platformu, son olarak olası tehlikeler ve yapılması gerekenler konusunda da uyarılarda bulunuyor. Hastanelerin kapatılıp yıkıldıktan sonra tekrar inşa edilmemesi durumunda ortaya çıkabilecek riskler üzerinde duruyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sağlık Alanında Eylemlilik Başlıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir