1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği Tartışmaları

Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği Tartışmaları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Sağlık Bakanlığının Ek Ödeme (Döner Sermaye) Yönetmeliği’nde yapmış olduğu yeni düzenlemeye ilişkin bir açıklama yaptı.

Taban ve Teşvik Ek Ödemeleri

Ömer Çeker, yazılı açıklamasında, Sağlık Bakanlığının Sabit Ek Ödemeye taban ödeme ve teşvik ek ödemesi getirdiğini belirtti. Taban ödemelerin meslek mensuplarına göre 10.000 TL ile 250 TL arasında geniş bir aralıkta olduğunu vurguladı.

Özellikle hemşire, ebe, sağlık memuru, sağlık teknikeri gibi sağlık hizmetleri sınıfında görev yapan personeller için belirlenen taban ödeme ücretlerinin 800 TL ile 250 TL arasında değiştiğine dikkat çekti.

Çeker, yaklaşık %80’ini oluşturan personeller için belirlenen taban ödemelerin adil olmadığını ve düşük olduğunu ifade ederek, yeni bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu belirtti.

Ayrıca, çalışanların sadece sabit veya taban ek ödemelere mahkum edilmemeleri gerektiğini, teşvik ek ödemelerinin her personele makul bir gelir sağlayacak düzeyde verilmesi gerektiğini vurguladı.

Çalışanların %90’ının mutsuz olduğunu belirten Çeker, bu durumun çalışanlarla iletişim ve diyalog eksikliğinden kaynaklandığını ifade etti. Sağlık Bakanlığının yönetmeliğiyle ilgili kapsamlı bir çalışmanın yürütüldüğünü ve çalışanlar lehine olan düzenlemeler için gerekli adımların atılacağını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği Tartışmaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir