Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddet Raporu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddet

Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddet

Sağlık Sen, sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarına dikkat çekmek amacıyla bir rapor yayınladı. Rapora göre, son dönemde yaşanan şiddet vakaları, sağlık çalışanlarını derinden etkilemektedir. Özellikle Dr. Ekrem Karakaya’nın öldürülmesi gibi vahim olaylar, sorunun ciddiyetini bir kez daha ortaya koymaktadır.

Hastane Girişlerine Güvenlik Tedbirleri

Hastane Girişlerine Güvenlik Tedbirleri

Sağlık Sen’in raporunda, hastane girişlerine x-ray cihazı yerleştirilmesi kararının önemli bir adım olduğu belirtilmektedir. Ancak, şiddet olaylarının artmasıyla birlikte güvenlik tedbirlerinin daha da artırılması gerektiği vurgulanmaktadır. Özellikle sağlık merkezlerindeki güvenliğin en üst düzeye çıkarılması için acil önlemler alınması gerekmektedir.

Şiddet Olaylarının Analizi

Şiddet Olaylarının Analizi

Rapora göre, Haziran ayında yaşanan şiddet vakaları zirveye çıkmıştır. Ay boyunca 32 şiddet vakası meydana gelmiş, bu olaylarda 42 sağlık çalışanı mağdur olmuştur. Sözlü ve fiili saldırıların yanı sıra, hastane ortamlarında yaşanan şiddet olaylarının önüne geçilmesi için ciddi adımlar atılması gerekmektedir.

Genel Başkan Durmuş: Şiddet Sağlık Sistemini Tehdit Ediyor

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, raporu değerlendirerek sağlık sistemini tehdit eden şiddet olaylarına dikkat çekti. Çalışanları hedef alan şiddetin ciddiyetine vurgu yaparak, sorunun kökten çözümü için toplumsal duyarlılığın artırılması gerektiğini belirtti.

(*) Bu Rapor, kamuoyuna yansıyan olaylar esas alınarak hazırlanmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddet Raporu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir