1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sağlık-Sen 6. Dönem 10. Başkanlar Kurulu Toplantısı Sonuç Bildirgesi

Sağlık-Sen 6. Dönem 10. Başkanlar Kurulu Toplantısı Sonuç Bildirgesi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık-Sen 6. Dönem 10. Başkanlar Kurulu Toplantısı

Sağlık-Sen 6. Dönem 10. Başkanlar Kurulu Toplantısı’nın Sonuç Bildirgesi kamuoyuyla paylaşıldı. Bildirgede sağlık personelinin talep ettiği 24 madde sıralandı. Sağlık-Sen 6. Dönem 10. Başkanlar Kurulu Toplantısı, “Ek Ödeme Yönetmeliği ve Banka Maaş Promosyonları” gündemiyle 7 Eylül 2022 Çarşamba günü online olarak gerçekleştirildi. Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra 81 ilden şube başkanlarının katılımıyla gerçekleşen toplantıda, sendikal gündeme ilişkin birçok konuda gündeme getirildi.

6. Dönem 10. Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirgesi

6. Dönem 10. Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirgesi

7 Eylül 2022 Çarşamba günü “Ek Ödeme Yönetmeliği ve Banka Maaş Promosyonları” gündemiyle gerçekleştirilen 6. Dönem 10. Başkanlar Kurulu’nda, ‘Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği’nde yer alan adaletsiz ve ayrımcılık içeren hususların iptali ve değişikliği için yargı yoluna gidilmesine ve Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunulmasını karar verildi. Bildirgede yer alan bazı talepler şunlardır:

  • Üniversite hastaneleri için de ek ödeme yönetmeliği bir an önce çıkarılmalı.
  • Taban ödeme hesaplamasında kullanılan katsayılar yeniden düzenlenmeli.
  • Taban ödeme tablolarında (Ek-3A – Ek-3B) hekim dışı personelin katsayıları 0,50 puan artırılmalı.
  • Tavan ek ödeme oranlarının da yüzde 50 oranında artırılması için kanuni düzenleme yapılmalı.
  • Ve daha birçok madde…

Banka promosyon anlaşmalarının günümüz ekonomik şartlarına uygun olarak revize edilmesi için ilgili kurumlarla temaslar devam etmektedir.

Sağlık-Sen olarak ücret adaletinin sağlanması adına yıllardır mücadelesini verdiğimiz tavan oranlarının artırılması, mahsuplaşmanın kaldırılması, ek ödemelerin merkezi bütçeden yapılması, havuzların ayrılması, ek ödemelerin SUT kapsamı dışına çıkarılması ve performans sisteminin sonlandırılması taleplerimiz bir bir hayata geçmiştir. Bu düzenlemelerin çalışanların ücretlerine hakkaniyet odaklı yansıması ve dağılımda adaletin sağlanması için mücadeleye devam edilecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sağlık-Sen 6. Dönem 10. Başkanlar Kurulu Toplantısı Sonuç Bildirgesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir