1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş’un Açıklamaları ve Sözleşmeli Çalışanların Endişeleri

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş’un Açıklamaları ve Sözleşmeli Çalışanların Endişeleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş’un Açıklamaları

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, sözleşmeli çalışanların eski görev yerlerine dönme endişesi yaşadığını belirtti. Durmuş, aile birliğinin bozulmaması için çözüm arayışında olduklarını vurguladı. Sağlık-Sen, sözleşmeli çalışanlar için Sağlık Bakanlığı’na başvuruda bulundu.

Tayin Hakkı ve Endişeler

Tayin Hakkı ve Endişeler

Yargı kararıyla kadroya geçen ancak kararların Danıştay tarafından bozulmasıyla sözleşmeli çalışanların eski görev yerlerine dönme endişesi taşıdığına dikkat çeken Durmuş, tayin hakkı kazanan çalışanların aile birliği için mücadele ettiklerini belirtti. Durmuş, çalışanların endişelerini ve taleplerini Sağlık Bakanlığı’na ilettiklerini söyledi.

Tayin Hakkı Elde Edenlerin Durumu

Durmuş, mahkeme kararıyla kadrolu statüye geçenlerden tayin hakkı kazananların, tayinlerinin iptal edilerek eski görev yerlerine dönme endişesi yaşadığını ifade etti. Aile birliğinin sağlanması için önemli olan tayin hakkının korunması gerektiğini belirten Durmuş, bu konuda Sağlık Bakanlığı’ndan destek beklediklerini söyledi.

Çalışanların Talepleri

Durmuş, çalışanların sürekli olarak endişelerini dile getirdiklerini ve çözüm beklediklerini belirtti. Aile birliğinin bozulmaması için çaba harcadıklarını vurgulayan Durmuş, çalışanların mağdur olmaması için Sağlık Bakanlığı’na hem sözlü hem de yazılı başvuruda bulunduklarını ifade etti.

Sağlık Bakanlığı’na Yapılan Başvuru

Sağlık-Sen tarafından yapılan yazılı başvuruda, olumlu mahkeme kararları sonrası tayin hakkı kazanan personelin, kararların bozulması durumunda tayinlerinin iptal edilerek eski görev yerlerine döndürülmelerinin yeni bir kaosa yol açabileceği belirtildi. Talepte bulunulan yazılı başvuruda, tayin hakkından yararlanan çalışanların ailevi düzenlerinin korunması için gereken adımların atılması talep edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş’un Açıklamaları ve Sözleşmeli Çalışanların Endişeleri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir