SES Hemşireler Günü Açıklaması ve Hemşirelerin Talepleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Hemşireler Günü Açıklaması

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), 12 Mayıs Hemşireler Günü’nde illerde basın açıklamaları gerçekleştirdi. Hemşireler Günü, SES Şube ve Temsilcilikleri tarafından birçok ilde iş yerlerinde ve şube binalarında yapılan etkinlik ve eylemlerle kutlandı. Adıyaman ve Hatay’da depremde hayatını kaybeden sağlık emekçileri anılırken, illerde yapılan açıklamalarda “Açlık sınırında yaşamayı kabul etmiyoruz, kamu emekçilerine acil ek zam istiyoruz” talebi öne çıktı.

Dönüşüm ve Covid-19 Etkileri

Dönüşüm ve Covid-19 Etkileri

SES, ‘Hemşireler Günü’ açıklamasında “Sağlıkta dönüşüm” programlarının tüm dünyada neoliberal politikaların sağlık alanına yansıması olarak değerlendirildiğini belirtti. Covid-19 pandemisi sürecinde uygulanan politikaların sağlık emekçilerine zarar verdiği vurgulandı.

Sağlık Sistemi ve Hemşireler

SES, sağlık sistemindeki enkazın altında kalan hemşirelerin sorunlarını dile getirerek, çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini belirtti.

Hemşirelerin Talepleri ve Anket Sonuçları

  • Ebe ve Hemşirelerin %64’ü çalışma alanında mobbinge maruz kaldığını belirtmiştir, 30 yaş altı ebe ve hemşireler yaş aralığında en fazla mobbing oranına sahiptir.
  • 18 -35 yaş arası Ebe ve Hemşirelerin %75’i yurt dışına gitmeyi düşündüğünü ifade etmiştir.
  • Ebe ve Hemşirelerin (EYT düzenlemesi ile birlikte) %37’si emekliliği hak ettiğini ifade etmiştir. Emekliliği hak eden Ebe ve Hemşirelerin %91’i ekonomik kaygılar nedeniyle emekli olamadıklarını ifade etmiştir.
  • 30 yaş altı ebe ve hemşirelerin %74’ü kirada oturduğunu, %17’si ailesi ya da ailesinin evinde oturduğunu ifade etmiştir. Kirada oturan Ebe ve Hemşirelerin ise %93’ü son dönem kira artışları nedeniyle sorunlar yaşadığını ifade etmiştir.

Haklarımızı Alana Kadar Mücadele Devam Edecek

SES açıklamasında, haklar için mücadeleye devam edileceği vurgulanarak, hemşirelerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi için talepler sıralandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
SES Hemşireler Günü Açıklaması ve Hemşirelerin Talepleri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir