SGK Çalışanları Ankara’da Eylem Gerçekleştirdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanları, Birleşik Kamu İşgörenleri Konfederasyonu’na bağlı Büro-İş Sendikası çatısı altında Ankara’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde eylem gerçekleştirdi. Büro-İş Genel Başkanı Alay Hamzaçebi ve SGK çalışanları, haklarını talep etmek amacıyla eylemlerine devam ediyor.

SGK Çalışanlarının Talepleri

  • 8.500 TL Seyyanen Zam
  • İkramiyelerin geriye dönük ödenmesi
  • Sosyal güvenlik tazminatının ödenmesi
  • Uzmanlık Kadrosu verilmesi
  • 3600 Ek-Göstergeyi birinci dereceye düşen bütün memurlara verilmesi
  • Yardımcı Hizmetler sınıfının kaldırılarak diğer sınıflara geçirilmesi

Eylemde konuşan Genel Başkan Alay Hamzaçebi, “Bizler maaşlarımız ile 20 bin TL arasındaki farkı talep ediyoruz. 13 Ocak’tan beri yaşanan sorunları gündeme getiriyoruz. Çalışma Bakanı’nın açıklamalarını önemsiyoruz ve somut adım olarak kabul ediyoruz” dedi.

Hamzaçebi, “İşte bordro, işte gerçekler. Gerçek maaşımız 11 bin 313 TL. Biz emeğimizin karşılığını almak, insanca yaşayabileceğimiz bir ücret istiyoruz” diye konuştu.

SGK Çalışanlarının Yaşadığı Mobbing

Genel Başkan Hamzaçebi, “SGK’da fazla mesai sürelerinin uzunluğu ve karşılığının yetersiz olması Anayasa’nın 18. Maddesi’ne aykırıdır. Bazı İl Müdürlerinin yaptığı mobbing uygulamalarını kınıyoruz. Özellikle Antalya SGK İl Müdürü’nü uyarıyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Hamzaçebi, “SGK çalışanlarının taleplerini içeren bir torba yasa bekliyoruz. İşte torba, işte talepler. 20 talep 20 dakika sürmez. Her bir talep için kanun teklifleri mevcut. Yetkililerin çözüm için adım atmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
SGK Çalışanları Ankara’da Eylem Gerçekleştirdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir