SGK Çalışanları Maaş Taleplerini Dile Getiriyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“EYT Bu Şartlarda Bitmez” Çıkışı

Bilim Sağlık Haber Ajansı’na (BSHA) konuşan Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, SGK çalışanlarının maaşlarının yetersiz olduğunu belirterek, “Bu şartlarda EYT bitmez” dedi. SGK çalışanları, maaş bordrolarını yanlarına alarak, en düşük memur maaşının 20 Bin TL olması gerektiğini belirtti.

Çalışma Bakanlığı’na SGK Çıkarması!

Çalışma Bakanlığı'na SGK Çıkarması!

Türkiye seçim sürecine girerken, büyük şehirlerde ve diğer illerde eylemlilik havası hakim. Hükümetin emeklilikte yaşa takılanlar konusundaki yasa tasarısının kabul edilmesiyle birlikte SGK müdürlüklerinde iş yükü arttı. SGK memurları, prim borç hesaplama ve diğer işlemlerin yanı sıra EYT konusunda da çalışmalar yürütüyor. TBMM’nin kapanmadan önce eylemlerine devam eden SGK çalışanları, maaş farklarını dile getirmek için harekete geçti.

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in açıklamaları: “En düşük memur maaşı 20 bin TL’nin üzerinde” şeklindeydi. SGK çalışanları, bu açıklamaya karşılık maaşlarını ve taleplerini bakanlığa iletmek üzere hazırlık yapıyorlar.

EYT Bu Şartlarda Bitmez!

EYT Bu Şartlarda Bitmez!

Büro Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Büro-İŞ) Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, “Çalışanı ancak yaşarsa malulen emekli edersiniz. 11 bin 313 TL maaş ile bu şartlarda EYT bitmez” şeklinde açıklamalarda bulundu. SGK çalışanları, maaş farklarını iletme ve taleplerini dile getirme amacıyla bakanlığa gitmeye hazırlanıyorlar.

(BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
SGK Çalışanları Maaş Taleplerini Dile Getiriyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir