1. Haberler
  2. Gündem
  3. Tilki Tüyünden Bulaşan Hastalık: Alveolar Kist Hidatik

Tilki Tüyünden Bulaşan Hastalık: Alveolar Kist Hidatik

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri’de yaşayan 64 yaşındaki Mehmet Tamokur, aniden başlayan ateş ve terleme şikâyetiyle acil servise gitti. Covid-19 şüphesiyle 2 kez PCR testi yapıldı fakat sonuçları negatif çıkan Tamokur’un hastalığının tilkiden bulaşan hastalık olan dev alveolar kist hidatik olduğu ortaya çıktı.

Hastalığın Teşhisi ve Tedavisi

Aniden başlayan yüksek ateş ve terleme şikayetiyle hastaneye başvuran Mehmet Tamokur, enfeksiyon şüphesiyle 1 ay enfeksiyon servisinde yatırıldı. Tetkikler sonucunda alveolar kist hidatik (KH) hastalığı teşhisi konuldu. İlaç tedavisinin ardından şikâyetleri azalmayan hasta, İstanbul’da ameliyata alındı ve başarılı bir operasyon geçirdi.

Alveolar Kist Hidatik Hastalığı Hakkında

Alveolar kist hidatik hastalığı, Echinococcus alveolaris adı verilen bir parazitin sebep olduğu nadir görülen bir hastalıktır. Hastalığın kaynağı genellikle tilkilerdir ve insanlara tilki tüyleri ya da dışkısı yoluyla bulaşabilir. Hastalık genellikle doğu Avrupa, Kafkaslar ve ülkemizde kırsal kesimlerde görülmektedir.

Ameliyat ve Sonuçları

Operasyon sırasında hastanın karaciğerinin sağ kısmının büyük bir kısmı alınarak hastalık temizlendi. Ameliyat başarılı geçti ve hastanın sağlık durumu oldukça iyi. Eğer ameliyat gerçekleşmeseydi, hastanın ilerleyen süreçte karaciğer nakline ihtiyaç duyabileceği belirtildi.

Hasta Yorumu

Hasta Yorumu

İyileşen Mehmet Tamokur, “Hayatım bir günde değişti. Hastalık beni kâbusa çevirdi, ancak doktorların sayesinde tekrar sağlığıma kavuştum. Onlara minnettarım” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tilki Tüyünden Bulaşan Hastalık: Alveolar Kist Hidatik
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir