1. Haberler
  2. Gündem
  3. Tüketici Güven Endeksi, Ağustos 2022

Tüketici Güven Endeksi, Ağustos 2022

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliğiyle gerçekleştirilen tüketici eğilim anketi sonuçlarına göre, Ağustos ayında mevsimsel etkilerden arındırılmış tüketici güven endeksi %6,1 oranında artarak 72,2 seviyesine yükseldi. Temmuz ayında 68,0 olarak ölçülen endeks, Ağustos’ta 72,2’ye yükseldi.

Tüketici Eğilim Anketi ve Endekslerin Değerlendirilmesi

Tüketici Eğilim Anketi ve Endekslerin Değerlendirilmesi

Aylık tüketici eğilim anketi, tüketicilerin maddi durum, genel ekonomi, harcama ve tasarruf eğilimleri ile gelecek dönem beklentilerini ölçmektedir. Tüketici güven endeksi 0-200 aralığında değer alırken, 100’den büyük olması tüketici güveninde iyimser bir tabloyu, 100’den küçük olması ise kötümser bir durumu işaret etmektedir.

Tüketici eğilimine ilişkin endekslerden, borç kullanma ihtimali endeksinin artması iyimser bir durumu, azalması ise kötümser bir durumu göstermektedir. Benzer şekilde tüketici fiyatlarına ilişkin düşünce ve beklenti endekslerinin artması tüketici fiyatlarında düşüş beklentisini, azalması ise artış beklentisini yansıtmaktadır. İşsizlik beklentisi endeksinin artması işsizlik oranında azalma beklentisini, endeksin azalması ise işsizlik oranında artış beklentisini ifade etmektedir.

Tüketici Güven Endeksi, Ağustos 2022

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tüketici Güven Endeksi, Ağustos 2022
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir