Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’dan Memur ve Emekliler İçin Enflasyon Uyarısı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ilk 6 aylık enflasyon rakamlarının açıklanacağını hatırlatarak, memur ve emeklilere enflasyon farklarının ödeneceğini vurguladı. Geylan, enflasyon oranlarının üzerinde bir ücret güncellemesi yapılması gerektiğini belirterek, Hükümetin memur ve emeklilerin alım gücünü artıracak adımlar atması gerektiğini ifade etti.

Talip Geylan’ın açıklamalarından önemli başlıklar şöyle:

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan'dan Memur ve Emekliler İçin Enflasyon Uyarısı

  • “Enflasyon Farkları Ödenmeli: “İlk altı aylık enflasyon rakamlarının yarın açıklanacak olması nedeniyle memur ve emeklilere enflasyon farklarının ödeneceğini hatırlatıyorum.
  • “Alım Gücünü Artıracak Adımlar Atılmalı: “Son dönemde gider kalemlerindeki artışlar nedeniyle memur ve emeklilerin alım gücü ciddi şekilde azaldı. Hükümetin, memur ve emeklilerin yaşam koşullarını iyileştirecek ve alım güçlerini artıracak adımlar atması gerekmektedir.
  • “Sıfır Zam Yeterli Değil: “Enflasyon farkının ödenmesi sadece memurların enflasyona ezdirilmemesi anlamına gelmez. Hükümetin, enflasyon oranlarının üzerinde bir ücret artışı yapması gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki enflasyon kadar zam, aslında sıfır zam demektir.
  • “Gerekli Adımların Atılması Şart: “Türkiye Kamu Sen’in ortaya koyduğu formül olan alım gücünü artırmak için seyyanen zam, refah payı uygulaması ve enflasyon farkının aylık olarak maaşlara yansıtılması, memur ve emekliler için önemli birer adımdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’dan Memur ve Emekliler İçin Enflasyon Uyarısı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir