1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türk Eğitim-Sen’in Aşçılar için Talepleri

Türk Eğitim-Sen’in Aşçılar için Talepleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aşçılık Nedir?

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlarda “Sözleşmeli Destek Personeli” statüsünde aşçı ve aşçı yardımcısı kadrolarına personel alımı gerçekleştirildi. Bakanlık bünyesindeki pansiyonlarda ve yurtlarda istihdam edildi. Türk Eğitim-Sen, aşçıların Teknik Hizmetler Sınıfında değerlendirilmesi için MEB’e başvuruda bulundu.

Türk Eğitim-Sen’in Talepleri

Türk Eğitim-Sen'in Talepleri

Türk Eğitim-Sen, aşçı ve aşçı yardımcılarının karşılaştığı sorunlara dikkat çekerek MEB’e çeşitli taleplerde bulundu. Sendika, aşçı ve aşçı yardımcılarının görev tanımlarının netleştirilmesi, haftalık çalışma sürelerinin belirlenmesi ve teknik hizmetler sınıfında yer almaları için mevzuat düzenlemesi talep etti.

Türk Eğitim-Sen’in konuyla ilgili yapılan açıklamalarında, aşçı ve aşçı yardımcılarının meslekleriyle ilgili görevleri yerine getirdikleri ve teknik hizmet verdikleri vurgulandı. Bu nedenle, aşçı ve aşçı yardımcılarının teknik hizmetler sınıfında yer alması ve yardımcı hizmetler sınıfından çıkarılması gerektiği belirtildi.

  • Türk Eğitim-Sen, MEB’e gönderilen taleplerin Sendika’nın üyelerinin hak ve menfaatlerini koruma amacını yansıttığını vurguladı.
  • Aşçı ve aşçı yardımcılarının mezuniyet durumlarına uygun unvanlar alarak Teknik Hizmetler sınıfında yer almaları konusunda mevzuat düzenlemesi talep edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türk Eğitim-Sen’in Aşçılar için Talepleri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir