Türk Tabipleri Birliği Cezaevi Hekim Tutum Belgesi Güncellendi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Tabipleri Birliği Hekim Tutum Belgesi Güncellendi

Son günlerde cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine dikkat çekmek amacıyla Türk Tabipleri Birliği (TTB), “İnsan Hakları İhlalleri ile İlgili Hekim Tutum Belgesi”ni güncelledi. Artan şikayetler ve sorunlar üzerine hazırlanan belge, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile ilgili kurumlara iletilmek üzere tabip odalarına da iletildi.

İhlaller ve Şikayetler Belge İle Duyuruldu

İhlaller ve Şikayetler Belge İle Duyuruldu

Güncellenen tutum belgesinde, cezaevlerindeki muayene süreçlerinde yaşanan sorunlar detaylı bir şekilde ele alındı. Kelepçeli muayene zorlaması, muayene sırasında kolluğun içeride bulunma isteği, muayenelerin eksik yapıldığına dair şikayetler belge ile paylaşıldı. Ayrıca ruhsal değerlendirmelerin yapılmaması ve beden muayenelerinin yetersiz olması gibi konular da vurgulandı.

Sağlık Hakkının Önemi

Belgeyle birlikte yapılan açıklamada, cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin de sağlık hizmetlerine erişim haklarının korunması gerektiği vurgulandı. Herkesin sağlık hizmetlerine erişim hakkının temel bir insan hakkı olduğu belirtilirken, cezaevinde bulunan bireylerin de bu haktan mahrum bırakılmaması gerektiği ifade edildi.

TTB olarak insan haklarına saygı gösterilmesi ve hak ihlalleriyle mücadele konusunda kararlılığımızı sürdürüyoruz. Her bireyin, her koşulda insan haklarına saygı gösterilmesi ve sağlık hakkının korunması gerektiğine inanıyoruz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türk Tabipleri Birliği Cezaevi Hekim Tutum Belgesi Güncellendi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir