Uyanık Beyin Tümörü Ameliyatı: Danyel Yousuf’un Hikayesi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

27 yaşındaki Danyel Yousuf, sol tarafındaki güç kaybı ve sık sık havale geçirmeye başladı. Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan tetkikler sonucunda beyninde 6 santimetrelik bir tümör tespit edildi. Bu tümörden kurtulması için “Uyanık Beyin Tümörü Ameliyatı” kararı alındı.

Uyanık Beyin Tümörü Ameliyatı İle Kalıcı Hasarların Önlenmesi

Uyanık Beyin Tümörü Ameliyatı İle Kalıcı Hasarların Önlenmesi

Uyanık Kraniotomi tekniğiyle gerçekleştirilen ameliyat sırasında hastanın beyin fonksiyonları sürekli olarak takip edilir. Bu sayede, tümörün çıkarılması sırasında oluşabilecek kalıcı hasarlar önlenir. Ameliyat sonucunda Danyel Yousuf, herhangi bir fonksiyon kaybı olmadan tümörden kurtuldu.

Doç. Dr. Özgür Çelik, Uyanık Beyin Tümörü Ameliyatının genel anesteziye göre daha riskli olduğunu belirtiyor. Bu ameliyat sırasında hastanın sürekli olarak nörolojik olarak değerlendirildiğini ve beyin fonksiyonlarının korunduğunu vurguluyor.

  • Uyanık ameliyat sayesinde tümörle sağlam beyin dokusu arasındaki sınır belirlenir.
  • Ameliyat sırasında hastanın nörolojik durumu sürekli olarak takip edilir.
  • Beyin içi işlem tamamlandıktan sonra cerrahi katmanlar kapatılırken hasta yeniden uyutulur.

Uyanık beyin tümörü ameliyatı, dünyada sayılı merkezlerde uygulanabilen bir yöntemdir. Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleştirilen bu operasyon, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bir ilk olma özelliği taşımaktadır.

Ameliyat sonrası fizik tedavi desteği alan Danyel Yousuf, sol kolundaki kuvvetlenmenin yanı sıra kendi başına yürüyebilir hale gelmiştir. Uyanık beyin tümörü ameliyatı ve sonrasındaki tedavi süreciyle ilgilenen sağlık ekibine teşekkürlerini iletmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Uyanık Beyin Tümörü Ameliyatı: Danyel Yousuf’un Hikayesi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir