Varikosel Hastalığı ve Tedavi Yöntemleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Varikosel Nedir?

Varikosel, erkeklerde sıkça görülen bir rahatsızlıktır. Testislerin toplar damarlarında genişleme meydana gelerek damarların normalde olması gereken şekilde çalışmasını engeller. Genellikle sol tarafta görülen varikosel, sperm kalitesini ve sayısını olumsuz etkileyebilir.

Varikosel Tedavisi ve Ameliyatsız Yöntemler

Ameliyatsız Tedavi İmkanı

Özel Egepol Hastanesi Girişimsel Radyoloji Uzmanı Dr. Mehmet Emrah Güven, genç erkeklerde sıklıkla karşılaşılan Varikosel hastalığının ameliyatsız tedavi edilebileceğini belirtmektedir. Testis toplardamarlarında genişleme sonucu meydana gelen Varikosel’in tanısının doppler ultrasonografi ile konulduğu vurgulanmaktadır. Sperm sayısında azalma ve hareketlilik bozukluğu gibi durumlarda tedavi gereklidir. Genellikle cerrahi yöntemler uygulanmasına rağmen embolizasyon gibi girişimsel yöntemler de tercih edilmektedir.

Embolizasyon Yöntemi

Dr. Mehmet Emrah Güven, embolizasyonun ameliyatsız tedavi seçeneklerinden biri olduğunu belirtmekte ve bu yöntemin avantajlarından bahsetmektedir. Embolizasyon işleminin günübirlik bir işlem olduğu, hastanın aynı gün taburcu olabileceği ve lokal uyuşturma ile gerçekleştirildiği vurgulanmaktadır. Bu yöntemin cerrahiye kıyasla yara izi riskinin olmaması, genel anestezi gerektirmemesi ve başarı oranının yüksek olması gibi avantajları bulunmaktadır.

  • İşlem lokal uyuşturma ile yapıldığından genel anestezi gerektirmez.
  • Embolizasyon işlemi sonrası hasta aynı gün taburcu olabilir.
  • Yara izi riski olmadığı için estetik açıdan da tercih edilen bir yöntemdir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Varikosel Hastalığı ve Tedavi Yöntemleri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir