1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yaşlı İhmali ve İstismarı Araştırması

Yaşlı İhmali ve İstismarı Araştırması

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Hekimlerin Yaşlı İhmali ve İstismarı Konusundaki Farkındalığı” başlıklı araştırma, Türk Tabipler Birliği Sürekli Tıp Dergisi’nde (STED) yayınlandı. Aile Hekimlerinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmada, hekimlerin hastalarını kapsamlı olarak değerlendirmeleri gerektiği vurgulanmıştır.

Yaşlı İstismarı Kategorileri

Yaşlı İstismarı Kategorileri

Yaşlı istismarının çeşitli kategorileri bulunmaktadır. Fiziksel, psikolojik, duygusal, ekonomik, cinsel istismar, yaş temelli taraf tutma ve ihmal gibi çeşitli türlerde yaşlı istismarı mevcuttur. Özellikle fiziksel ihmal, yaşlı bireylerin günlük yaşam aktivitelerini engelleyen durumları içermektedir.

İstismarın Erken Tanı ve Tedavisinde Hekimlerin Rolü

Sağlık çalışanları arasında hekimlerin, yaşlı istismarında erken tanı ve tedavide önemli bir rol ve sorumluluğa sahip olduğu belirtilmektedir. Özellikle aile hekimlerinin bu konuda farkındalık düzeylerinin artırılması gerekliliği vurgulanmıştır.

Hekimler Mümkün Olduğu Kadar Hastalarını Değerlendirmeli

Hekimler Mümkün Olduğu Kadar Hastalarını Değerlendirmeli

Araştırmanın sonuç bölümünde, yaşlılara yönelik hizmet veren hekimlerin hastalarını kapsamlı bir şekilde değerlendirmeleri gerektiği vurgulanmıştır. Ayrıca, olası fiziksel şiddet veya ihmal durumlarını sorgulamalarının önemine dikkat çekilmiştir.

Yaşlı İhmali/İstismarı Hakkında Ne Yapılmalı?

Yaşlı istismarı konusunda ülkeler arası karşılaştırmalı çalışmaların zorlukları olduğu belirtilmiş ve yaşlılara karşı olumsuzlukların ortak bir tanımının oluşturulması gerekliliği vurgulanmıştır. Ayrıca, hekimlerin bu konudaki farkındalıklarının artırılması için eğitimlerin önemine değinilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yaşlı İhmali ve İstismarı Araştırması
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir