Yaşlı ve Engellilere Ücretsiz Ulaşım Müjdesi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Göktaş, yaşlı ve engelli vatandaşlara ücretsiz ulaşım müjdesini verdi. Bakanlık ile Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği arasında yapılan görüşmeler sonucunda gelir desteği ödemesinden yararlanmayan özel halk otobüslerinin kapsama alınmasına yönelik çalışmalar hızla ilerlemektedir.

Ödeme Desteğinde Artış Yapılacak

Bakan Göktaş, 2023 yılında destek ödemelerinde iki artış yapılarak yüzde 100 artış sağlandığını belirtti. Önümüzdeki yıl için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yapılan çalışmalar neticesinde, gelir desteğinde bir artış yapılması planlanmaktadır. Bu artış esnafın mağduriyetini azaltmayı hedeflemektedir.

Özel Halk Otobüsleri Birliği ile İş Birliği

Bakanlık ve Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği arasındaki görüşmeler, engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata katılımlarını desteklemek amacıyla önemli adımlar atılmaktadır. Gelir desteği ödemesinden yararlanmayan özel halk otobüslerinin kapsama alınmasına yönelik yönetmelik değişikliği çalışmaları ise son aşamaya gelmiştir. Bu değişiklikle destekten yararlanmayan özel halk otobüslerinin de desteğe erişebileceği ve esnafa adil bir yaklaşım sunulacağı belirtilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yaşlı ve Engellilere Ücretsiz Ulaşım Müjdesi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir