1. Haberler
  2. Gündem
  3. YKS Sınavı Başladı!

YKS Sınavı Başladı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye genelinde 18 – 19 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek YKS Sınavı heyecanı başladı. Sınava 3 milyon 234 bin 409 aday girecek.

YÖK Başkanı Adaylara Başarılar Diledi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, YKS Sınavı’na girecek adaylara sosyal medyadan yayımladığı mesajla başarılar diledi. Özvar, mesajında şunları söyledi.

YKS Sınavında Yapılan Düzenlemeler

YKS Sınavı’nda ön lisans ve lisans programlarını tercih etme baraj puanı uygulamasının kaldırılması ve TYT süresinin 30 dakika artırılarak 165 dakikaya çıkarılması gibi düzenlemeler yapıldı. Bu düzenlemelerle adayların motivasyonunun artırılması ve streslerinin azaltılması hedeflendi.

YÖK Başkanı Erol Özvar: “Sınav süresini uzatarak ve barajı kaldırarak motivasyonunuzu artırmayı amaçladık. Sınav süresi ile soruların zorluğu ya da kolaylığı arasında hiçbir bağlantı yok. Sizler de inşallah elinizden gelenin en iyisini yaparak sınavı sonuçlandıracaksınız.”

Öğrencilere Başarı Mesajı

Özvar, “Ülkemizi daha ileri taşıyacak olan sizlersiniz ve hepinize güveniyoruz. Sonuç ne olursa olsun sizleri çok seviyor ve size inanıyoruz. Allah hepinize zihin açıklığı versin.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
YKS Sınavı Başladı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir