YÖK Başkanı Özvar: Kontenjanların Yüzde 99’u Dolu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) kontenjanların yüzde 99’unun dolduğunu açıkladı. Saraç, adayların baraj kaygısı olmadan sınava odaklanabildiğini belirterek, başvuru sayısında geçen yıla göre önemli bir artışın olduğunu vurguladı.

YKS Başvuru ve Yerleştirme Sonuçları

YÖK Başkanı Saraç, YKS’ye başvuran aday sayısının geçen yıla göre yüzde 24 artış gösterdiğini belirtti. Bu yıl 3 milyon 243 bin 425 adayın sınava başvurduğunu ifade eden Saraç, yerleşen aday sayısındaki artışın da sevindirici olduğunu açıkladı. Kontenjanların yüzde 99’unun dolmasıyla ilgili olumlu bir tablo oluştuğu aktarıldı.

Yükseköğretime Erişim ve Önemi

Saraç, yükseköğretime katılmanın sadece eğitim almak ya da meslek sahibi olmak anlamına gelmediğini vurgulayarak, yükseköğretimin sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan pek çok katkısı bulunduğunu belirtti. Gençlerin yükseköğretime erişiminin artmasının toplum için olumlu bir gelişme olduğunu dile getiren Saraç, kapsayıcı, erişilebilir ve çoğulcu bir yükseköğretim anlayışının önemine değindi.

Kaynak: Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
YÖK Başkanı Özvar: Kontenjanların Yüzde 99’u Dolu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir