YÖK’ün Büyük Veri Projesi ve Yükseköğretim İlişkisi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YÖK’ün Büyük Veri Projesi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Türk yükseköğretimine önemli ivmeler kazandırmayı hedefleyen Büyük Veri Projesi’ni başlattı. Erol Özvar’ın liderliğinde yürütülen proje, 8 pilot üniversitede uygulamaya konuldu. Bu üniversiteler arasında İTÜ, ODTÜ, Atatürk Üniversitesi, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi ve Trabzon Üniversitesi yer almaktadır.

Büyük Veri ve Yükseköğretim

Büyük Veri ve Yükseköğretim

YÖK Başkanı Özvar, Büyük Veri Projesi’nin Türkiye’de üniversitelerde üretilen doktora ve yüksek lisans tezlerinin artmasına katkı sağlayacağını belirtti. Proje, büyük veri ile ilgili yeni akademik çalışmaların teşvik edilmesine ve bu alanda uzmanlaşacak akademisyenlerin yetişmesine olanak tanıyacaktır.

Özvar, dijital sistemlerin yaygınlaşmasıyla ortaya çıkan büyük verinin, geleneksel veri tabanı yönetim sistemlerinin kapasitesini aşan nitelikte olduğunu vurguladı. Bu kapsamda, büyük veriyi depolamak, analiz etmek ve değerlendirmek için yeni teknolojiler ve teknikler geliştirilerek dijital dönüşüm sürecine önemli bir katkı sağlanacağını ifade etti.

Büyük Veri Projesi’nin, yükseköğretimde dijital dönüşümün ileri aşamasını temsil ettiğini belirten Özvar, proje sayesinde üniversitelerin eğitim, araştırma, geliştirme ve sosyal sorumluluk alanlarındaki verilerini daha etkin ve verimli bir şekilde yönetebileceğini dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
YÖK’ün Büyük Veri Projesi ve Yükseköğretim İlişkisi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir