1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yumurta Üretimi Yöntemleri ve Gebelik Oranları

Yumurta Üretimi Yöntemleri ve Gebelik Oranları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yurtdışında yapılan bilimsel çalışmada, menopozdaki kadının ototransplant yöntemiyle yumurta toplandığı ve yüzde 30-60 oranında gebelik elde edildiği bildirildi. Bu yöntem, menopozda yumurta elde etme yöntemleri içinde en başarılı olanlardan biri olarak belirlendi.

Erken Menopoz ve Yumurta Yetmezliği

Erken Menopoz ve Yumurta Yetmezliği

Erken menopoz veya erken yumurta yetmezliği; 40 yaşının altındaki kadının 3 ay adet görememe ve yumurta uyarıcı hormonunun 40’ın üzerine çıkması durumunu ifade eder. Guatrı olan, ailede erken menopoz öyküsü bulunan ve yoğun stres altında olan kadınlar daha fazla risk altındadır.

Yeni Yumurta Üretimi ve PRP Tedavisi

Prof. Dr. Gökalp Öner, Avrupa Üreme Tıbbı Kongresi’nde erken menopoz tedavisi konusunda yapılan çalışmaları ve PRP tedavisi ile yeni yumurta üretimi olanaklarını paylaştı. Yumurtaların uyarılma sürecinin PRP ile desteklendiği ve bu yönteme cevap alınamadığı durumlarda ototransplant yönteminin kullanılabileceğine vurgu yaptı.

Ototransplant Yöntemi ve Başarı Oranları

Ototransplant Yöntemi ve Başarı Oranları

Ototransplant yönteminde menopoza giren yumurtalık dokusunun bir kısmı alınarak embriyolog tarafından canlandırılır ve tekrar kadının vücuduna nakledilir. Yapılan çalışmalarda bu yöntemle yüzde 30-60 oranında gebelik elde edildiği belirtilmiştir. Prof. Dr. Gökalp Öner, Türkiye’de de başarılı bir ototransplant işlemi gerçekleştirdiğini açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yumurta Üretimi Yöntemleri ve Gebelik Oranları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir