Zühtü Arslan’dan Hukuk Fakültesi Öğrencilerine Anlamlı Mesajlar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, 2-12 Ocak 2024 tarihleri arasında staj yapan hukuk fakültesi öğrencilerine Staj Katılım Sertifikaları verdi. 25 farklı üniversiteden 60 öğrencinin yer aldığı staj programında Arslan, öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.

Aklınızı Paslandırmayın ve İnsan Kalmak Zorunda Adaleti Savunun

Aklınızı Paslandırmayın ve İnsan Kalmak Zorunda Adaleti Savunun

Arslan, konuşmasında hukukun temel unsurları olan akıl, ahlak ve adalet üzerinde durarak öğrencilere “Aklınızı paslandırmayın, başkalarının sizin yerinize düşünmesine izin vermeyin. İnsan olmak ve insan kalmak zorunda adaleti savunun” mesajını verdi. Adaletin sadece sözde değil eylemde de var olması gerektiğini vurgulayan Arslan, özgür bir akıl ve temiz bir vicdanla hareket etmenin önemine dikkat çekti.

Arslan, Anayasa Mahkemesi kararlarına uyulmamasının bireysel başvuru hakkını zedelediğini belirterek, Anayasa’nın hiçbir kurum ya da kişiye Anayasa Mahkemesi kararlarını denetleme görevi vermediğini vurguladı. Anayasa Mahkemesi kararlarının ülke genelinde bağlayıcı olduğunu ve uygulanması gerektiğini açıkladı.

Başkan Arslan, stajı tamamlayan öğrencilere meslek hayatlarında başarılar diledi. Staj katılım sertifikalarını Anayasa Mahkemesi Genel Sekreteri Murat Şen verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Zühtü Arslan’dan Hukuk Fakültesi Öğrencilerine Anlamlı Mesajlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir