1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Çocuklarda Sinüzit: Belirtiler ve Tedavi

Çocuklarda Sinüzit: Belirtiler ve Tedavi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çocuklarda ağız kokusuna dikkat edilmeli, çünkü erişkinlerde sık görülen ‘Sinüzit’ hastalığı çocuklarda da önemli bir rahatsızlık olabilir. Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Op.Dr.Bahadır Baykal, sinüzit hakkında bilgi veriyor. Sinüzit, yüz kemiklerindeki havalı boşlukların iltihaplanması sonucu ortaya çıkar. Akut ve kronik olmak üzere iki tip sinüzit bulunmaktadır. Belirtiler arasında burun tıkanıklığı, burun akıntısı, baş ağrısı ve ateş yer alabilir. Kronik sinüzit durumunda ise daha uzun süren belirtiler görülebilir.

Çocuklarda Sinüzit Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Sinüzit tedavisinde ilk seçenek genellikle ilaç tedavisidir. Antibiyotikler, dekonjestanlar ve üst solunum yollarını temizleyen ilaçlar kullanılarak tedavi uygulanır. Çocuklarda sinüzit belirtileri yaşa göre değişiklik gösterebilir. Özellikle gece öksürükleri, geniz akıntısı ve ağız kokusu olan çocuklarda sinüzit şüphesi doğabilir. İnatçı öksürük, sarı veya yeşil burun akıntısı ve geniz akıntısına bağlı ağız kokusu sinüzit belirtileri arasındadır.

  • Burun kemiğinin eğri veya kırık olması, burun etlerinin büyümesi, polip varlığı sinüzite yatkınlığı artırabilir.
  • Alerjisi olan çocuklarda sinüzit sık görülebilir.
  • Uzun süren burun akıntısı, öksürük ve baş ağrısı durumunda sinüzit düşünülmelidir.

Sinüzit tedavisi için ilaç tedavisi ilk tercih olmakla birlikte, bazı durumlarda cerrahi müdahale gerekebilir. Sinüzite bağlı gelişen komplikasyonlar durumunda mutlaka uzman bir KBB doktoruna başvurulmalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çocuklarda Sinüzit: Belirtiler ve Tedavi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir