1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Psikoloji Uzmanı Müge Leblebicioğlu Arslan’dan Şiddet Açıklamaları

Psikoloji Uzmanı Müge Leblebicioğlu Arslan’dan Şiddet Açıklamaları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Psikoloji Uzmanı Kln. Psk. Müge Leblebicioğlu Arslan, toplumda şiddetin her geçen gün giderek neden arttığına dair açıklamalarda bulundu. Şiddet, fiziksel ya da psikolojik olarak bir başkasına zarar veren her türlü davranışı içerir. Saldırganlık içinde şiddet davranışlarının da yer aldığını belirten Arslan’a göre, şiddet bireyin yaralanmasına, ölümüne ya da gelişimine engel olan her türlü davranış ve sözü kapsar. Şiddetin oluşumunda çeşitli faktörler etkilidir; ebeveyn tutumu, sosyo-ekonomik durum, toplum yapısı ve cinsiyete dayalı sosyal normlar gibi.

Psikoloji Uzmanı Müge Leblebicioğlu Arslan'dan Şiddet Açıklamaları

Aile Yapısı ve Çocuk Gelişimi Üzerindeki Etkileri

Aile Yapısı ve Çocuk Gelişimi Üzerindeki Etkileri

Çocukların ilk sosyal deneyimlerini aile içinde yaşadıklarını belirten Arslan, aile yapısının çocuğun ileriki yaşantısında belirleyici rol oynadığını vurguluyor. Anlayışlı ve tutarlı ailelerde yetişen çocuklar, ilişkilerinde sosyal ve duyarlı olabilirken, katı ve otoriter ailelerde büyüyen çocuklar duygusal ve toplumsal gelişimlerinde zorluklar yaşayabilirler.

Şiddetin oluşumunda ihmal edilen çocukluk döneminin de önemli bir etken olduğunu belirten Arslan’a göre, çocuğun duygusal ihtiyaçlarının karşılanmaması şiddet davranışlarının altında yatan temel sebeplerden biridir. Dolayısıyla ebeveynlerin çocukların duygusal ihtiyaçlarını dikkatle takip etmeleri gerekmektedir.

İlişkilerde tutarlı olmanın önemine değinen Arslan, çocuklara istenilen davranışları öğretirken ebeveynlerin tutum ve davranışlarının sözlerinden daha etkili olduğunu belirtiyor. Çocuğa rehber olmak ve destekleyici bir tutum sergilemek, çocuğun sağlıklı gelişimi için önemlidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Psikoloji Uzmanı Müge Leblebicioğlu Arslan’dan Şiddet Açıklamaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir