Asgari Ücret Artışının Sektörlere Etkisi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Asgari ücrette yaşanan artışlar, özellikle emek yoğun sektörleri olumsuz etkilemeye devam ediyor. Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Döviz Kurlarındaki Baskı ve İhracata Etkisi

Sertbaş, asgari ücretteki yüzde 49’luk artışın, özellikle döviz kurlarındaki baskı ile birleşerek sektörleri 2024 yılına ilişkin endişelere sürüklediğini belirtti. Avrupa Birliği pazarına odaklanan ihracatçılar olarak, yüzde 15-20 arasında artacak ürün fiyatlarının rekabet gücümüzü azaltacağını vurguladı. Döviz kurlarındaki istikrarsızlık ve enflasyon seviyelerinin göz önünde bulundurulması gerektiğini dile getirdi.

“Asgari Ücret Artışı İşsizliği ve Fabrikaların Kapanmasını Getirecek”

Sertbaş, asgari ücretteki yükselişin Orta Vadeli Program hedeflerinin üzerinde olduğunu belirterek, sektördeki işsizlik ve fabrika kapanmalarının artabileceğine dikkat çekti. Artan maliyetlerin müşterilere yansıtılması durumunda rekabet gücünü kaybedeceklerini ve hedef fiyatları tutturamayacaklarını ifade etti. 2023 yılında sektörde yaşanan ihracat kayıplarının, asgari ücret artışının etkileriyle daha da derinleşebileceğini endişeyle dile getirdi.

(BSHA – Bilim Sağlık ve Haber Ajansı)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Asgari Ücret Artışının Sektörlere Etkisi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir