DSÖ Doğu Akdeniz Bölge Direktörü’nden Mühendis Emad Shehab’ın Vefatı Hakkında Açıklama

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DSÖ Doğu Akdeniz Bölge Direktörü Dr. Hanan Balkhy’nin Açıklaması

Dünya Sağlık Örgütü adına, özverili ekip arkadaşlarımızdan biri olan Mühendis Emad Shehab’ın Suriye’nin Deyrizor şehrinde hayatını kaybettiğini derin bir üzüntüyle duyuruyoruz. Shehab, Valilik genelinde düzenlenen bir dizi hava saldırısı sırasında binasının vurulduğu Salı sabahı erken saatlerde hayatını kaybetti.

Mühendis Emad Shehab’ın Kariyeri ve Katkıları

Mühendis 42 yaşındaki Shehab, 2022’den bu yana Deyrizor’da WHO’nun su, sanitasyon ve hijyen (WASH) odak noktası olarak görev yapmaktaydı. Görevine sarsılmaz bağlılık ve uzmanlık katan son derece yetenekli bir profesyonel olarak tanınıyordu. Sağlık tesislerindeki WASH koşullarının iyileştirilmesine yaptığı katkılar, özellikle de Al Assad Devlet Hastanesi’ndeki kanalizasyon sisteminin yenilenmesindeki önemli rolü çok değerliydi.

  • Shehab, Fırat Nehri’nin hemen kıyısında yer alan Deyrizor’da su kalitesi testi üzerine yaptığı çalışma ile Suriye’deki kolera salgını da dahil olmak üzere salgın tespitinin ve erken müdahalenin kritik bir parçasıydı.
  • Mühendislik ve proje yönetimi alanında geniş deneyime sahip olan Shehab, FAO, WFP, UNICEF ve bir dizi STK ile çalışarak birçok su istasyonları ve sanitasyon tesisleriyle ilgili inşaat ve rehabilitasyon projelerini denetlemiştir.

Mühendis Emad Shehab’ın Anısı

Mühendis Shehab’ın zamansız vefatı sadece sevdikleri için büyük bir kayıp değil, aynı zamanda Suriye halkının süregelen şiddet ve acılarını da hatırlatıyor. Onun hizmet ve şefkat mirası, onunla birlikte çalışma ayrıcalığına sahip olan herkes tarafından sevgiyle hatırlanacak. DSÖ olarak, Shehab’ın anısını yaşatmak adına hayati çalışmaya devam edeceğiz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
DSÖ Doğu Akdeniz Bölge Direktörü’nden Mühendis Emad Shehab’ın Vefatı Hakkında Açıklama

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir