DSÖ Doğu Akdeniz Bölge Direktörü’nden Açıklama: Mühendis Emad Shehab’ın Vefatı Hakkında

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dr. Hanan Balkhy’den Açıklama

DSÖ Doğu Akdeniz Bölge Direktörü Dr. Hanan Balkhy, ekip arkadaşı Mühendis Esad Shehab’ın Suriye’de hayatını kaybettiğini duyurdu. Balkhy, tarafından yapılan açıklamada, “Dünya Sağlık Örgütü adına, özverili ekip arkadaşlarımızdan biri olan Mühendis Emad Shehab’ın Suriye’nin Deyrizor şehrinde hayatını kaybeden trajik kaybını derin bir üzüntüyle duyuruyoruz.” şeklinde konuştu.

Mühendis Emad Shehab’ın Kariyeri ve Başarıları

Müh. 42 yaşındaki Shehab, 2022’den bu yana Deyrizor’da WHO’nun su, sanitasyon ve hijyen (WASH) odak noktası olarak görev yapıyordu. Görevine sarsılmaz bağlılık ve uzmanlık katan son derece yetenekli bir profesyonel olan Shehab, sağlık tesislerindeki WASH koşullarının iyileştirilmesine önemli katkılar sağlamıştır. Ayrıca, Suriye’deki kolera salgını gibi acil durumlarda erken müdahalede bulunmuş ve su kalitesi testleri üzerine önemli çalışmalar yürütmüştür.

Suriye Halkının Sağlığını Destekleme Kararlılığı

Müh. Shehab’ın zamansız vefatı sadece sevdikleri için büyük bir kayıp değil, aynı zamanda Suriye halkının süregelen zorluklarını da hatırlatıyor. DSÖ, Shehab’ın mirasına sahip çıkarak Suriye halkının sağlığını ve refahını destekleme konusundaki kararlılığını bir kez daha teyit etmiştir.

Kaynak: BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
DSÖ Doğu Akdeniz Bölge Direktörü’nden Açıklama: Mühendis Emad Shehab’ın Vefatı Hakkında

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir