1. Haberler
  2. Gündem
  3. Baba Rolü ve Çocuk Gelişimi

Baba Rolü ve Çocuk Gelişimi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘Çocuk gelişimi’ denildiğinde genellikle annelerin üzerinde durulduğu düşünülse de, babaların da çocukların gelişiminde önemli rolleri bulunmaktadır. Psikolog Sena Sivri, babaların çocukların zihinsel ve ruhsal gelişiminde anneler kadar önemli olduğunu vurgulamaktadır. Baba-çocuk ilişkisinin doğru kurulmamasının çocuğun hayatını olumsuz etkileyebileceğini belirtmektedir.

Babanın Rolü ve Duygusal Gelişim

Babanın Rolü ve Duygusal Gelişim

  • Babaların sevgi ve destek göstermesi, çocukların duygusal gelişimine olumlu katkı sağlar. Çocuklar bu sayede kendilerini değerli ve güvende hissederler, hayatları boyunca kuracakları ilişkilerde bu duyguların temeli oluşturulmuş olur.

Sağlıklı Baba-Oğul İlişkisinin Eğitim ve Sosyal Hayata Etkisi

  • Sağlıklı bir baba-çocuk ilişkisi, çocukların eğitim hayatlarında daha başarılı olmalarını sağlar. Babanın destekleyici tutumu, çocukların özgüvenlerini ve motivasyonlarını artırarak akademik başarılarını olumlu yönde etkiler.
  • Baba ile kurulan sağlıklı ilişki, çocukların sosyal ortamlarda kendilerini güvende hissetmelerini sağlar ve daha rahat ilişki kurmalarına olanak tanır.

Baba-Oğul İlişkisinin Kimlik Gelişimine Etkisi

  • Çocuklar, anneleri ve babalarının ilişkisini gözlemleyerek ilişkilere dair algılarını şekillendirirler. Baba, çocuğun kimlik gelişiminde önemli bir rol oynar ve sağlıklı bir baba-çocuk ilişkisi, çocuğun kimlik bunalımı yaşamasını engeller.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Baba Rolü ve Çocuk Gelişimi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir