Cinsel Sağlık Hizmetleri Çalıştayı Trabzon’da Gerçekleşti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CİSÜ Platformu öncülüğünde Trabzon’da gerçekleştirilen çalıştayda, kırsaldaki halkın mahremiyet ortamının sağlanamadığı için cinsel sağlık hizmetlerinden yararlanamadıkları vurgulandı. Çalıştayda özellikle kırsalda yaşayan halkın cinsel sağlık hizmetlerine erişim konusunda zorluklar yaşadığı belirtildi.

Öneriler ve İhtiyaçlar

Öneriler ve İhtiyaçlar

CİSÜ Platformu Sözcüsü Filiz Kocaboğa, çalıştayda ortaya çıkan önerileri paylaşarak, “CSÜS hizmetine özel ekipman ve araç ihtiyacının karşılanması ve mahremiyet alanlarının oluşturulması gerektiğini” belirtti. Kocaboğa ayrıca, sağlık çalışanlarının hak temelli bir yaklaşıma sahip olmaları gerektiğine dikkat çekti.

Gezici Hekimlik ve Mahremiyet Alanları

Toplantıda, kırsaldaki halkın cinsel sağlık hizmetlerine erişiminde yaşadığı zorluklar üzerinde duruldu. Özellikle gezici hekimlik birimlerinde hemşire bulundurulmaması ve mahremiyet eksikliği nedeniyle hastaların sorunlarını açıkça ifade edememesi eleştirildi. Öneriler arasında, muhtarlıklarla işbirliği yapılarak hasta-doktor arası mahrem alanlar oluşturulması da yer aldı.

TRT Sağlık Kanalı önerisi ve Mevzuat Düzenlemeleri

CİSÜ Platformu Sözcüsü Kocaboğa, çalıştayda halkın cinsel sağlık konularında bilgilendirilmesi ve farkındalığın artırılması için TRT Sağlık kanalının kurulabileceği önerisine değindi. Ayrıca, sağlık alanındaki mevzuatların sahadan görüş alınarak düzenlenmesi ve mevcut mevzuatın takibi için belirli yükümlülüklerin olması gerektiği üzerinde duruldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cinsel Sağlık Hizmetleri Çalıştayı Trabzon’da Gerçekleşti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir