Bayram Tatilinde Diş Sağlığına Dikkat

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzun bir bayram tatili boyunca sevdiklerimizle birlikte yedik, içtik. Şimdi ağız ve diş sağlığına önem gösterme zamanı. Kurban bayramı, hayatın keşmekeşinden sıyrılıp sevdiklerimizle bir araya gelebildiğimiz, iş stresinden uzaklaşıp tatil imkanı bulabildiğimiz ve hepimiz için lezzetli sofralarla bütünleştiğimiz zamanlar oldu. Uzun yemek sohbetleri boyunca yenen yemekler kadar, tatlılar ve tabii ki kırmızı et tüketimi ağız ve diş sağlığımızı da ister istemez etkiledi.

Diş Sağlığını Korumak İçin Önlemler

  • Tatlı ve Asitli İçeceklerden Uzak Durun: Kurban bayramı et tüketiminin arttığı, şeker tatlı ve asitli içeceklerin sık tüketildiği bir dönemdir. Özellikle sert kurban etinin tüketilmesi diş eti problemlerine davetiye çıkarabilir. Diş bakımına özen göstermek için diş hekimlerinden yardım alabilirsiniz.
  • Diş Sağlığı ve Diş İpi Kullanımı: Dişlerin düzenli fırçalanması ve diş ipi ile diş aralarındaki kalıntıların temizlenmesi önemlidir. Diş eti iltihaplanmalarının önüne geçmek için yapılan bu uygulama son derece önemlidir.

Diş Sağlığını Destekleyen Uygulamalar

Diş Sağlığını Destekleyen Uygulamalar

  • Diş Tamiri: Yüksek şeker içeren gıdalar tüketildiğinde tükürüğün akış hızı artar. Dişleri tamir etmesi için gereken zamanı tanımak adına şeker ve asitli içecekleri kısıtlamalı, en azından su ile çalkalayarak dişlerin temizlenmesine yardımcı olmalısınız.
  • Diş Sağlığı ve Ortodontik Tedavi: Ortodontik tedavi görenler, diş eksiklikleri sebebiyle sağlıklı çiğneme yapamayanlar, kronik hastalıklar sebebiyle düzenli ilaç kullananlar ağız sağlığı yönünden risk altındadırlar. Bu durumda ağız bakımını arttırmak önemlidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bayram Tatilinde Diş Sağlığına Dikkat

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir