Brezilya ve İspanya’da Maymun Virüsü Ölümleri

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Brezilya ve İspanya, maymun virüsü nedeniyle ilk ölüm vakalarını rapor etti. Brezilya’da, 40 yaşındaki bir adam, Afrika dışında kaydedilen ilk ölümcül vaka oldu. İspanya ise Avrupa’da bu virüsten kaynaklanan ilk ölümleri açıkladı.

Geçtiğimiz hafta, Dünya Sağlık Örgütü (WHO), maymun virüsü salgınının acil küresel bir sağlık sorunu olduğunu duyurdu. Brezilya şu ana kadar 1,066 onaylanmış vaka ve 513 şüpheli vaka bildirdi. Brezilya Sağlık Bakanlığı verilerine göre, onaylanmış vakaların %98’i erkekler arasında cinsel temas yoluyla bulaştığı tespit edildi.

İspanya Sağlık Bakanlığı ise Avrupa’da maymun virüsünden kaynaklanan ilk ölümün bir ansefalit hastasında gerçekleştiğini doğruladı. Bakanlığın verilerine göre, 3,750 Maymun Virüsü hastasından %3.2’si hastaneye yatırıldı.

Amerika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’ne göre dünya genelinde 21,148 vaka bulunmaktadır. Resmi sağlık kuruluşları, virüse en fazla maruz kalan gruplara (homoseksüel ve biseksüel erkekler ile sağlık ve bakım çalışanlarına) aşı yapılmasını tavsiye etmektedir.

Kaynak: BBC Haber

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Brezilya ve İspanya’da Maymun Virüsü Ölümleri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir