Çanakkale Orman Yangınından En Çok Etkilenen Köyler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çanakkale ilinde 22 Ağustos 2023 tarihinde başlayan orman yangını, Kayadere, Ulupınar, Yağcılar, Aşağı Okçular ve Kalabaklı köylerini en fazla etkileyen bölgeler oldu. Yangın, şiddetli rüzgarın da etkisiyle kontrol altına alınana kadar geniş bir alana yayılmıştır. Ancak yangın sonucunda can kaybı yaşanmamış ve sağlık hizmetleri aksamamıştır.

Yangının Büyüme Riski ve Etkileri

  • Yangının hızlı ilerlemesi, kuzey-güney yönünde esen şiddetli rüzgarın etkisiyle gerçekleşmiştir. Etkilenen alanın 3 bin hektardan fazla olduğu belirtilmiştir.
  • Kayadere köyünde 8-10 adet dam ve bir ev yanmış, 5 küçükbaş ve 100 kanatlı hayvan telef olmuştur. Ayrıca zeytin ve çam fidanları zarar görmüş, köylüler arazözlere su temini konusunda sıkıntı yaşamışlardır.
  • Aşağı Okçular köyünde yangın üst yanı etkilemiş, Kalabaklı köyü boşaltılmamıştır. Yağcılar köyünde ise birkaç ev yanmış ve hayvanlar telef olmuştur.

Sağlık Hizmetleri ve Hastaneler

Sağlık Hizmetleri ve Hastaneler

  • Çanakkale Devlet Hastanesi’ne yangın nedeniyle gelen 27 hasta, göz ve solunum yakınmaları yaşamıştır. Hastaneye yaklaşan yangın durdurulmuş, hastane radar yerleşkesi yakınına kadar gelmiştir.
  • ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’ne ise 61 hasta başvurmuş, çoğunluğu duman maruziyeti nedeniyle oluşan rahatsızlıklarla ayaktan tedavi edilmiştir.
  • Yangından etkilenen köylerde kronik hastalığı olan bireyler, sağlık kurumlarına bildirilmiş ve gerekli tedbirler alınmıştır.

Olağandışı Durum ve Acil Müdahale

  • TTB ve Çanakkale Tabip Odası ekipleri, yangın bölgesinde inceleme yapmış ve köylülerle görüşmüştür. Yangın sonucu oluşan zararlar ve ihtiyaçlar belirlenmeye çalışılmıştır.
  • Aile sağlığı merkezleri, yangından etkilenen bölgelerde mobil sağlık hizmetleri sunarak vatandaşlara destek olmuşlardır.
  • Hastaneler, yangın sonucu oluşan sağlık sorunlarına karşı acil müdahale planlarını uygulamaya koymuş ve gereken tedavileri sağlamışlardır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çanakkale Orman Yangınından En Çok Etkilenen Köyler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir