Çocuğunuzu Okula Hazırlamak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Okullar boyandı, temizlendi, bakımları yapıldı. Öğretmenler yeni eğitim-öğretim yılına hazırlandı. Peki sizin çocuğunuz mental ve fiziksel olarak okulunun açılmasına ne kadar hazır? Eğitim Danışmanı ve Kişisel Gelişim Uzmanı Barış Balcı, çocukların tatil havasından çıkıp okula çabuk adapte olmaları ve yeni öğretim yılına hazır girebilmeleri için ailelere önerilerde bulundu.

Uyku ve Beslenme Düzeni

Uyku ve yemek saatlerinin okula uygun hale getirilmesi gerektiğini belirten Balcı, çocukların okul öncesi sağlık kontrolünden geçirilmesini de önerdi. Çocuğunuzun, okulun başlamasıyla birlikte düzenli bir uyku ve beslenme alışkanlığı edinmesi, okul günlerine daha dinç ve hazır bir şekilde başlamasına yardımcı olacaktır.

Öğrencinin Motivasyonu

Öğrencinin Motivasyonu

Öğrencilere yapılacak motivasyon konuşmalarının etkili olduğunu belirten Balcı, öğrencilerin rol model aldıkları kişilerden ilham alarak okula daha istekli ve hazır bir şekilde gitmelerini sağlayabileceğini vurguladı. Aile büyükleri ve yakın çevre tarafından desteklenen öğrenciler, okula daha olumlu bir bakış açısıyla başlayacaklardır.

Sağlık Kontrolleri ve Hazırlıklar

Sağlık Kontrolleri ve Hazırlıklar

Öğrencilerin kan değerlerinin kontrol edilmesi, göz kontrollerinin yapılması ve diş sağlığı için gerekli önlemlerin alınması da önemlidir. Sağlık sorunlarının tespit edilip tedavi edilmesi, öğrencilerin okul performansını olumlu yönde etkileyecektir. Ayrıca, okul malzemelerinin ve kıyafetlerinin hazırlanması da öğrencilerin zihinsel olarak okula hazır olmalarını destekleyecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çocuğunuzu Okula Hazırlamak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir