Çocuklar İçin Doğru Çanta Seçimi ve Etkileri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yanlış Çanta Seçimi ve Etkileri

Yanlış Çanta Seçimi ve Etkileri

Sırt çantaları çocuklarda en uygun seçenek gibi görünse de, uygun olmayan çantalar omuz, boyun, sırt ve bel ağrıları gibi çeşitli kas-iskelet sistemi rahatsızlıklarına yol açabilir. Doğru kullanılmayan çantalar, omurgada orantısız yüklenme sonucu omurga eğriliklerinin oluşumunu hızlandırabilir.

Doğru Çanta Seçimi İpuçları

  • Askı Boyutuna Dikkat Edin: Çocuğun boyutuna uygun sırt çantası seçin, çanta askılarının ağırlığı eşit dağıtabilmesi için geniş, yumuşak ve destekli olmasına özen gösterin.
  • Sırtla Çanta Arasında Boşluk Bırakmayın: Çantanın alt kısmı belin en fazla 5 cm altında olmalı, sırt ile çantanın arkası arasında boşluk kalmamasına dikkat edin.
  • Tek Omuzda Taşımayın: Çantayı tek omuzda taşımak omurgada stres oluşturabilir, çocuklara çift omuz askılı çanta kullanmalarını önerin.

Ağırlık ve Renk Seçimi

  • Çantanın Ağırlığını Kontrol Edin: Sırt çantası ağırlığı çantayı taşıyan kişinin ağırlığının yüzde 10’unu geçmemelidir, çekçekli çantalar için bu oran yüzde 20’dir.
  • Renkli ve Parlak Çantalar Tercih Edin: Parlak veya fosforlu materyallerle kaplı çantalar karanlık havalarda çocuğun görünürlüğünü artırarak güvenliği sağlar.

(BSHA- Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çocuklar İçin Doğru Çanta Seçimi ve Etkileri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir