Cübbeli Ahmet Hoca ve Diyanet İşleri Başkanlığı Açıklamaları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son Mühür Gazetesi’ne konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilisi, Cübbeli Ahmet Hoca’nın “Cumhur İttifakına oy vermeyen günahkar olup azap çeker” açıklamasının dinen bir geçerliliği olmadığını belirtti. Gündemden düşmemek için marjinal açıklamalarda bulunan Cübbeli Ahmet Hoca, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan veto yedi!

Peygamber Efendimiz Dünya İşlerini Halka Bırakmış!

Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilisi, Son Mühür Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, “Bir partiye oy vermek dinin emri değildir. Tarikat veya kanaat önderleri, üyelerine öneri veya tavsiyelerde bulunabilir. Ancak İslam dini açısından bunun bir değeri yoktur. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed, “Ben, ancak bir beşerim. Siz, dünya işlerini benden daha iyi bilirsiniz” şeklinde konuşarak hem kendi sınırlarını ortaya koymuş hem de Müslümanların kendisini nasıl algılamaları gerektiğini açıklamıştır.

Bu yüzden tarikat liderleri veya kanaat önderlerinin Kur’an’da geçmeyen kurallar dışındaki açıklamalarının dini bir anlamı olmadığını belirtti. Bu kişileri tarikat veya o grup dışındaki kişilerin ‘vatandaş’ olarak görmesi gerektiğini vurguladı.

(BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cübbeli Ahmet Hoca ve Diyanet İşleri Başkanlığı Açıklamaları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir