1. Haberler
  2. Gündem
  3. Depremin Etkileri Hala Devam Ediyor

Depremin Etkileri Hala Devam Ediyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Tabip Odası (İTO), TMMOB Çevre Mühendisleri Odası ve Türk Toraks Derneği, deprem bölgesindeki yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları sırasında ortaya çıkan toz ve asbestin sağlık risklerine dikkat çekmek amacıyla ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Asbest ve Tozun Sağlık Riskleri

Açıklamalarda asbest ve tozun, ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceği üzerinde duruldu. Enkaz kaldırma çalışmalarının yönergeler doğrultusunda ve halk sağlığını koruyacak şekilde yapılması gerektiğinin altı çizildi.

Asbest Araştırması Sonuçları

Çevre Mühendisleri Odası’nın Hatay’da gerçekleştirdiği asbest araştırması sonuçları paylaşıldı. Yerleşim alanlarından alınan numunelerde asbest tespit edildiği belirtildi. Ciddi ihmallerin olduğuna dikkat çekildi.

Partikül Madde Ölçümü Yetersiz

Partikül Madde Ölçümü Yetersiz

Türk Toraks Derneği’nden Dr. Haluk Çalışır, asbestin kansere yol açabileceğini vurgulayarak, tozun da sağlık riski taşıdığını belirtti. Çevre Bakanlığı’nın bölgede partikül madde ölçümü yapan istasyonlarının yetersizliği eleştirildi ve aktif hale getirilmesi çağrısı yapıldı.

İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ertuğrul Oruç: “Depremin ülke gündeminden düşse de, deprem bölgesindeki sorunların hala devam ettiğini vurguladı. Temiz içme suyu erişiminin zor olduğu bölgelerde, barınma sorununun hala büyük bir problem teşkil ettiğine dikkat çekti.”

Çevre Mühendisleri Odası’ndan Utku Fırat: “Hafriyat depolama alanlarının seçilmesi, sulama faaliyetlerinin yetersizliği ve enkaz taşıma sırasında tozumanın önlenmemesi gibi ciddi ihmallerin olduğuna dikkat çekti.”

İTO Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Esin Tuncay: “Depremin etkilerinin hala sürdüğünü ve sadece tozun değil asbestin de solunduğuna dikkat çekti. Belediyeleri ve çevre bakanlığını bu konuda sorumluluk almaya çağırdı.”

(BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Depremin Etkileri Hala Devam Ediyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir