Eczacı Ferit Eczacıbaşı’nın Eczane Ofise Dönüşen Mirası

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk eczacılığının önemli isimlerinden biri olan Süleyman Ferit Eczacıbaşı’nın İzmir’de Gureba-yı Müslimin Hastanesi’nde yönettiği eczane, şimdi eczane ofisi olarak kullanılıyor. Gureba-yı Müslimin Hastanesi’nde görev yaptığı ilk eczaneden başlayarak Türk eczacılığında yeni bir dönemin öncüsü olan Eczacı Ferit Bey, şehrin sosyal ve kültürel hayatına da katkı sağlamıştır.

Eczacı Ferit Eczacıbaşı’nın Eczane Ofise Dönüşen Mirası

Tarihi Eczane Ofis Olarak Kullanılıyor

Tarihi Eczane Ofis Olarak Kullanılıyor

İzmir Sağlık Müdürlüğü tarafından ofis olarak kullanılan tarihi eczanede, raflardaki tarihi ilaçlar ve şuruplar kaldırılmış, yerlerine ofis masası ve sandalyeleri konulmuş durumda. Eczane ofisinin doğru şekilde korunması ve belki de müze olarak ziyarete açılması gerektiği belirtilmektedir.

BSHA Ortaya Çıkarttı: Yapılan araştırmada, Ferit Eczacıbaşı’nın çalıştığı tarihi eczanenin İzmir Sağlık Müdürlüğü tarafından ofis olarak kullanıldığı ortaya çıktı.

Daha Fazla Bilgi İçin Yazılı Başvuru Yapın: İzmir İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, eczanenin ofis olarak kullanıldığını doğrularken, detaylı bilgi almak için yazılı başvuruda bulunulması gerektiğini ifade ettiler.

Eczacı Enver Olgunsoy ‘Ofis Olarak Kullanılması Uygun Değil’: İzmirli Sanayici ve Eczacı Enver Olgunsoy, tarihi eczanenin ofis olarak kullanılmasını uygun bulmadığını belirtti ve eczanenin müze olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Haber: Erkan Doğan – Hüseyin KESKİN

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Eczacı Ferit Eczacıbaşı’nın Eczane Ofise Dönüşen Mirası

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir