Ege Üniversitesi Tıp Projeleri TÜBİTAK Tarafından Destekleniyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ege Üniversitesi akademisyenlerinden Dr. Öğretim Üyesi Aysun Baltacı liderliğinde yürütülen “6 Serbestlik Dereceli Mikrorobot İçin Temassız Elektromanyetik Aktüatör Sisteminin Tasarımı ve Üretimi” projesi, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun bulundu. Bu proje, mikrorobotların tıpta ve bilimde kullanımını ilerletmeyi hedefliyor.

Bilim İklimi Esmeye Devam Ediyor

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, üniversitenin son beş yılda oluşturduğu bilim iklimi ve akademisyenlerin başarılı projeleriyle TÜBİTAK nezdindeki başarılarını sürdürdüğünü belirtti. Dr. Aysun Baltacı’nın liderliğindeki proje, desteklenen projeler arasında önemli bir yer edindi.

Tıpta Kullanım Alanı Bulacağını Öngörüyoruz

Proje yürütücüsü Dr. Aysun Baltacı, manyetik mikrorobotların elektromanyetik alanlar sayesinde kontrol edilebildiğini ve tıpta çeşitli alanlarda kullanım potansiyeline sahip olduklarını belirtti. Mikrorobotların ilaç iletme, örnek alma ve yüzey parçalama gibi işlemlerde kullanılabileceğini söyledi.

Mikrorobotların sıvı ve hidrojel içerisinde hareket ettirilmesini sağlayacak olan proje, mikrorobotların belirli yörüngelerde kontrollü hareketlerini gerçekleştirmeyi amaçlıyor. Bu sayede hassas ortamlarda kullanımları mümkün olacak.

  • Proje yürütücüsü: Dr. Öğretim Üyesi Aysun Baltacı
  • Proje ekibi: Prof. Dr. Mutlu Boztepe, Doç. Dr. Mehmet Sarıkanat, Doç. Dr. Levent Çetin, Dr. Öğr. Üyesi Barış Oğuz Gürses

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ege Üniversitesi Tıp Projeleri TÜBİTAK Tarafından Destekleniyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir