Ege Üniversitesi ve Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi Çift Diploma Programı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yükseköğretim alanında bir ilk olarak Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde hayata geçirilen ve Türkiye’ye örnek model olan Ege Üniversitesi ile Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi (ADAU) arasındaki çift diploma programı kapsamında yeni adımlar atıldı.

Akademiye Yönelik İş Birliği

Akademiye Yönelik İş Birliği

Program kapsamında 36 Ege Üniversitesi öğretim üyesi, Azerbaycan’a uğurlanarak Ada Ülkesi’nde eğitim vermeye başladı. Ayrıca, Türkiye’ye gelecek Azerbaycanlı öğrenciler için Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü (TDAE) Türkçe Öğretim Birimi (TÖBİR) öğretim üyeleri gözetiminde Türkçe C1 sınavı başarıyla gerçekleştirildi.

  • Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, programın çift diploma, öğretim üyesi değişimi ve laboratuvar alt yapısı gibi alanlarda ikili iş birliklerini artırarak Türk yükseköğretimine örnek oluşturduklarını belirtti.
  • Akademiye yönelik iş birliği kapsamında hem ziraat eğitimi hem de temel bilimler dersleri alanında eğitimlerin sürdürüldüğü vurgulandı.

Ege Üniversitesi öğretim üyeleri, bilgi paketlerini güncelleyerek Azerbaycan’da verecekleri eğitimlere tam donanımlı şekilde hazırlandı. Programa katılan öğrenciler, üç yıl boyunca Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi’nde eğitim alacak ve son bir yılını Ege Üniversitesi’nde geçirecekler.

İleriye Dönük Hedefler

İleriye Dönük Hedefler

Rektör Budak, laboratuvar alt yapılarının paylaşımı, öğrenci kariyer olanaklarının artırılması ve teknik terimler sözlüğü çalışmalarının devam ettiğini belirterek, ikili iş birliğini çeşitlendirerek en üst seviyeye çıkarmayı amaçladıklarını dile getirdi.

  • ADAU ile gerçekleştirilen iş birliği kapsamında ‘Yetenek Kapısı’ entegrasyonunun sağlanması ve teknik tarım terimlerinin Türkçe ve Azerbaycanca karşılıklarına yönelik bir sözlük hazırlığı yapıldığı vurgulandı.
  • Ege Üniversitesi, Türk yükseköğretiminde öncü olma misyonuyla uluslararası alanda üniversitenin ve ülkenin temsilini en üst seviyede sağlamaya devam edeceğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ege Üniversitesi ve Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi Çift Diploma Programı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir