Kulak ve Denge Organı İlişkisi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları uzmanı Doç. Dr. İlhan Şahin, işitme ve denge organının iç kulakta bir arada bulunduğunu ve yapısal olarak benzer özelliklere sahip olduğunu belirtti. Bu nedenle iç kulakta ortaya çıkan sorunların hem işitme hem de denge kayıplarına neden olabileceğine dikkat çekti.

Baş Dönmesi ve İşitme Kaybı İlişkisi

Baş Dönmesi ve İşitme Kaybı İlişkisi

Yeditepe Üniversitesi Kozyatağı Hastanesi KBB Hastalıkları uzmanı Doç. Dr. İlhan Şahin, bir kulak hastalığına bağlı baş dönmesi olan hastaların yaklaşık beşte birinde işitme kaybı bulunduğunu belirtti. Meniere hastalığında baş dönmesi atakları yaşayan hastaların hafif işitme kaybı yaşadığını ve ani işitme kaybı gelişen hastaların da baş dönmesi yaşama olasılığının yüksek olduğunu açıkladı.

Risk Faktörleri

Risk Faktörleri

Doç. Dr. İlhan Şahin, ani işitme kaybı ve baş dönmesine neden olabilen risk faktörlerini sıraladı. Bu faktörler arasında enfeksiyon hastalıkları, kafa travması, bazı ilaçlar, migren, kanser gibi durumlar yer alıyor. Bu durumda işitme ve denge kaybının altta yatan hastalıkla birlikte ilerleyebileceğini vurguladı.

Erken Tanı ve Tedavi Önemi

İşitme kaybının önemine değinen Doç. Dr. İlhan Şahin, ani işitme kaybı ve baş dönmesinin acil bir durum olduğunu belirtti. Tanı ve tedavideki gecikmelerin geri dönüşsüz işitme ve denge kaybına yol açabileceğini söyledi. Erken tanı ve tedavinin işitme ve denge sorunlarının düzelmesine yardımcı olduğunu vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kulak ve Denge Organı İlişkisi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir