Eşit İşe Eşit Ücret Talebi ve Asistan Hekimlerin Eylemi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

12 Ağustos 2022 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan “Ek Ödeme Yönetmeliği”nin Sağlık Bakanlığı hastanelerinde çalışan asistan hekimleri kapsarken, üniversite hastanelerinde çalışan asistan hekimleri kapsamamasını protesto etmek ve kapsam içine alınma taleplerini Sağlık Bakanlığı’na duyurmak için İstanbul Tabip Odası (İTO) Asistan ve Genç Uzman Hekim Komisyonu’nun çağrısıyla Asistan Hekimler eylemdeydi.

Eylem Detayları ve Destek Verenler

Asistan Hekimler, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde eş zamanlı basın açıklaması gerçekleştirdiler. Eylemlere, farklı unvandan hekimler, sağlık çalışanları, SES Aksaray Şubesi ve Hekimsen üyeleri de destek verdi.

Basın Açıklaması ve Talepler

Basın Açıklaması ve Talepler

Asistan hekimlerin ortak talebi “Eşit İşe, Eşit Ücret İstiyoruz” oldu. İstanbul Tabip Odası, asistan hekimlerin mücadelesini desteklediğini belirterek, bu eşitsizliğin giderilmesi için yetkilileri düzenleme yapmaya davet etti.

Yönetmelik Değerlendirmesi ve Eşitsizlikler

Yönetmelik Değerlendirmesi ve Eşitsizlikler

Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği ile sağlık çalışanlarının ekonomik haklarında adım atılmış ancak branşlar, hastaneler, kadrolar arasında ciddi eşitsizlikler yaratılmıştır. Üniversite hastanelerinde çalışan hekimlerin kapsam dışında bırakılması da eleştirilere neden oldu.

Mücadele ve Gelecek Adımlar

Asistan hekimler, gelecek adımlarda adaletsizliğin giderilmesi, eşit ücret taleplerinin karşılanması ve sağlık çalışanlarının haklarının iyileştirilmesi için mücadelelerine devam edeceklerini ve gerekirse daha geniş çaplı eylemler yapacaklarını bildirdiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Eşit İşe Eşit Ücret Talebi ve Asistan Hekimlerin Eylemi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir