1. Haberler
  2. Gündem
  3. Fibromiyalji ve Bağırsak Sorunları

Fibromiyalji ve Bağırsak Sorunları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fibromiyalji’de sürekli şişkinlik hali, geğirti, ishal veya kabızlık nöbetleri olabilir. Ayrıca sık sık gaz çıkarmak veya geğirmek de söz konusu olabilir. Bu bağırsak problemleri; aşırı duyarlılığa ve bağırsak florasının bozulmasına bağlıdır.

Fibromiyalji Tedavisi

Dr. Mehmet Portakal, fibromiyalji tedavisinde beslenme düzeninden egzersizlere, besin desteklerinden fizik tedavi yöntemlerine kadar kişisel sağlık planlamasının önemine dikkat çekmektedir. Gaita tahlili ve fonksiyonel tıp testleri sonrasında hayat tarzınıza düzenleme yaparak tedaviye başlanabilir.

SIBO ve Fibromiyalji

SIBO ve Fibromiyalji

Fibromiyaljide gaz ve şişkinliğe sebep olan faktörlerin başında SIBO (Küçük Barsakta Bakteriyel Aşırı Büyüme Sendromu) gelmektedir. Bağırsak florasındaki dengesizlik, romatizmal hastalıklar başta olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir.

İdrar Yolu Enfeksiyonları ve Fibromiyalji

Fibromiyalji yaşayanlarda idrar yolu enfeksiyonları sıkça görülebilir. Bu enfeksiyonlar genellikle mesane, böbrek ve idrar yollarında meydana gelir. Belirtileri arasında idrarda yanma, sık sık idrara çıkma isteği, ateş ve halsizlik bulunmaktadır.

Fibromiyalji Tedavi Yöntemleri

Fibromiyalji tedavisinde hücrelerin oksijenlenmesini artırmak önemlidir. Fizik tedavi yöntemleri, biorezonans, ozon oksijen tedavisi, vitamin destekleri ve beslenme programı düzenlemeleri gibi yöntemler tedavi sürecinde kullanılabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fibromiyalji ve Bağırsak Sorunları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir