1. Haberler
  2. Gündem
  3. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği: Yasal Düzenlemeler ve Mücadele

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği: Yasal Düzenlemeler ve Mücadele

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

6331 sayılı İş Sağlığı Güvenliği Yasası’nın kamusal bir anlayışla yeniden ele alınması talebiyle TTB’de bir basın toplantısı düzenlendi. İllerde de tabip odalarının ve emek-meslek örgütlerinin katılımıyla basın açıklamaları yapıldı. Basın toplantısında konuşan TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Kazım Doğan Eroğulları, işçi sağlığı ve güvenliğinin TTB’nin başlıca mücadele alanlarından olduğunu belirtti.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Sorunları Türkiye’de

TMMOB Genel Sekreteri Dersim Gül, Türkiye’nin ölümlü iş kazalarında dünya üçüncüsü olduğunu vurgulayarak, çalışma hayatını düzenleyen yasaların kamusal bir anlayışla değiştirilmesi gerektiğini ifade etti.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Yasasının İşleyişi ve Sorunlar

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Yasasının İşleyişi ve Sorunlar

Ankara Tabip Odası İSİH Komisyonu Başkanı Dr. Buket Gülhan, 6331 sayılı yasanın işyeri hekimlerinin bağımsızlığını yok ettiğini belirtti. Yasa çıktığından bu yana işyeri hekimlerinin haklarını alamaz hale geldiğini dile getirdi.

Yasal Düzenlemelerin Etkisi ve Öneriler

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Enstitüsü’nün oluşumundan sonra, iş yasaları ve iş sağlığı güvenliği yasaları insanı eksen alan bir anlayışla yeniden düzenlenmeli, mevzuat ve denetim mekanizması tarafların katılımı ile şekillendirilmelidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği: Yasal Düzenlemeler ve Mücadele
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir