İstanbul Tabip Odası Çalışmalarına Başladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Tabip Odası, beklenen İstanbul depreminde Aile Sağlığı Merkezlerinin ayakta kalması için önemli bir çalışma başlattı. Oda tarafından yapılan açıklamada, “Beklenen İstanbul depreminde Aile Sağlığı Merkezleri’nin ayakta kalması, sağlık personelinin güvenliği ve halk sağlığı açısından büyük bir önem taşımaktadır. Son yaşanan depremde Aile Sağlığı Merkezleri’nin önemi bir kez daha vurgulanmıştır” denildi.

İzmir Tabip Odası da bu konuya dikkat çekerek, “Hastaneler Depreme Dayanıklı Mı?” sorusuna yanıt beklediklerini belirtti. Aile Sağlığı Merkezlerinin deprem sonrası süreçte ne kadar kritik bir rol oynadığının altını çizen odalar, bu konuda farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

İstanbul Tabip Odası, 8 Nisan 2023 Cumartesi günü saat 13.00’te düzenleyeceği “İstanbul Depreminde Aile Sağlığı Merkezleri Yıkılmasın” başlıklı toplantıyla konuya dikkat çekmeyi planlıyor. Toplantıda, Aile Sağlığı Merkezlerinin depreme karşı hazırlıklı olması ve acil durum planlarının gözden geçirilmesi gibi konular ele alınacak.

Kaynak: İstanbul Tabip Odası

(BSHA-Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İstanbul Tabip Odası Çalışmalarına Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir