Kötü Karne Nasıl Değerlendirilmeli?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çocuğunuzun karnesinde zayıf notlar olması, onun yeteneğinin, zekasının yetersiz olduğu anlamına gelmez. Karnenin çocuğun o yıl içinde öğrendiği bilgilerin yeterli olup olmadığını gösterdiğini söyleyen Psikolog Dilşah Özcan, ebeveynlerin kötü karne getiren çocuklara nasıl davranması gerektiğine dair önemli ipuçları verdi.

Karne Zeka ve Değer Göstergesi Değildir

Karne Zeka ve Değer Göstergesi Değildir

Özcan, “İyi karne, kötü karne tanımından daha çok çocuğa sorumluluk kavramının öğretilmesi, uzun vadede çocuğun hayat başarısındaki notunu arttıracaktır. Çocuğun hayat başarısı, geleceğini belirleyen belge olarak gösterilen karnenin verilme amacı, aslında o yıl içinde öğrendiği bilgilerin yeterli olup olmadığıyla ilgilidir. Karne notu, çocuğun yeteneğinin, ilgisinin, değerlerinin, zekasının bir göstergesi değildir. Aynı şekilde anne babaların ebeveynlik notu da karnede yazmaz” diyor.

  • Aşırı Tepki, Çocukta Özgüven Kaybına Yol Açabilir: Özcan, “Anne ve babaların çocuklarına gösterdikleri aşırı tepkiler çocukta kaygı, endişe yaratacağı gibi özgüven kaybına da neden olabilir. Ancak aile kötü gelen karneyi de görmezden gelmemelidir. Aile çocuğunun aldığı düşük notların sebeplerini araştırmalı, yaşanan problemler için önlemlerde almalıdır.”
  • Destek ve Motivasyon: Alınan notlardan ziyade dönem boyunca gösterilen çaba, yerine getirilen sorumluluklar, üzerinde durulmalı, okulda alınan sorumluluklarla ilgili olarak, çocuğun yaptıkları ve yapmadıkları hakkında farkındalıklar oluşturulmalıdır. Düşük notların telafisi için çözüm önerileri getirilmeli, bir yol haritası oluşturularak, bu durumun bedelleri tartışılmalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kötü Karne Nasıl Değerlendirilmeli?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir