1. Haberler
  2. Gündem
  3. Migren Nedir ve Nasıl Etkiler?

Migren Nedir ve Nasıl Etkiler?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Her 5 kadından ve her 10 erkekten 1’inde görülen migren, pek çok kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Migren, özellikle kadınlarda daha sık görülür ve toplumda %15-20 oranında rastlanır. Migren, genellikle tek taraflı, şiddetli ve tekrarlayan baş ağrılarıyla kendini gösterir. Görme ve duymanın bozulması, bulantı ve kusma gibi semptomlar eşlik edebilir.

Migren Tanısı ve Tedavisi

Migren Tanısı ve Tedavisi

Migren tanısı koymak için herhangi bir tetkik yapılması gerekmez, hastanın şikayetleriyle tanı konulabilir. Migren ataklarını azaltmak için koruyucu ve atak tedavileri uygulanır. Migrenin hormonal değişimlerle ilişkili olabileceği ve menstrual dönemde semptomların artabileceği belirtilmektedir.

Migren Ağrılarını Hafifletmek için Öneriler

  • Sinüs kaynaklı veya migren tipi baş ağrılarında başın üstüne bir buz paketi uygulamak ve karanlık bir ortamda dinlenmek faydalı olabilir.
  • Migrenli hastalarda insülin direnci sık görüldüğü için düşük karbonhidratlı veya ketojenik diyetler önerilebilir.
  • Magnezyum takviyesi migrende etkili olabilir. N-asetil taurinat magnezyum (ATA Mg) beyinde hızlı etki gösterir ve migren ataklarını azaltabilir.
  • Papatya, melissa, kedi otu çayı gibi bitkisel çaylar stresin tetiklediği baş ağrılarında sakinleştirici etki sağlayabilir.
  • Adaçayı, biberiye çayı ve badem de baş ağrılarına yardımcı olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Migren Nedir ve Nasıl Etkiler?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir