MİLLÎ EĞİTİM BAKANI TEKİN, ÖSYM BAŞKANI ERSOY’U KABUL ETTİ

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy’u yeni eğitim öğretim yılının başlangıcı sebebiyle kabul etti. Bakan Tekin, 2023-2024 eğitim öğretim yılında yapılacak çalışmalar ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) kapsamı hakkında görüş alışverişinde bulundu. Tekin, her yıl olduğu gibi bu yıl da 9-12. sınıf kazanımları ve ders kitaplarının Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından ÖSYM’ye gönderileceğini belirtti. ÖSYM soru bankasına soru yazım çalışmalarının ÖSYM uzmanları, akademisyenler ve Bakanlığa bağlı okullarda görev yapan öğretmenlerce yapılacağını vurguladı.

HEKİM MAAŞLARI KAMUOYU İLE PAYLAŞILACAK

Bakan Tekin, ÖSYM ile iş birliğinin devam edeceğini ve yakın zamanda soru bankasına yeni soru üretme çalışmalarının yapılacağını belirtti. ÖSYM Başkanı Ersoy ise öğrencilerin YKS’ye hazırlık sürecinde ders kitaplarını birincil kaynak olarak kullanmaları gerektiğini vurgulayarak, öğrencilerin okula devamlarının ve derslere aktif katılımlarının başarılı olmaları için önemli olduğunu söyledi.

ÖĞRETMENLERİN ROLÜ VE OKULA DEVAM

Okula devam konusunun öğretmenlerle buluşmalarında sıkça gündeme geldiğini anlatan Bakan Tekin, yönetmelik değişiklikleri ile okula devamın önemsendiğini ve öğrencilerin örgün eğitim dışı kurumlara geçişinin uygun olmadığının altını çizdi. Öğrencilerin ders kitaplarındaki ölçme değerlendirme etkinliklerini yapmalarının önemine değinen Ersoy, konu içeriklerine dikkat etmeleri gerektiğini belirtti.

(BSHA-Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
MİLLÎ EĞİTİM BAKANI TEKİN, ÖSYM BAŞKANI ERSOY’U KABUL ETTİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir