1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddet Acilen Durdurulmalı

Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddet Acilen Durdurulmalı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddet Acilen Durdurulmalı”

Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, geçtiğimiz günlerde Adana Çukurova Devlet Hastanesi acil servisinde yaşanan şiddet olayını sert bir şekilde kınayarak, sağlık sistemini tehdit eden bu tür olayların önlenmesi gerektiğini vurguladı.

Durmuş, yaptığı açıklamada, “Aciller başta olmak üzere hastane girişlerinde sıkı güvenlik takibi yapılması, bu adımların ilkini oluşturmalıdır” diyerek, sağlık çalışanlarının güvenliğinin sağlanması için acil önlemlerin alınması gerektiğini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Adana’da yaşanan olayın, sağlık çalışanlarına karşı şiddetin ne kadar ciddi bir sorun olduğunu bir kez daha gözler önüne serdiğini ifade eden Durmuş, sağlık emekçilerinin korku içinde çalıştığını ve her şiddet olayının bu korkuları daha da artırdığını dile getirdi.

“Sağlık çalışanları korkuyor ve bunun önüne geçilmesi gerekiyor” diyen Durmuş, yetkililerin sorunun çözümüne yönelik somut adımlar atmamasını eleştirerek, tüm paydaşların bir araya gelip ortak bir çözüm bulmalarının gerekliliğine dikkat çekti.

  • Durmuş, şiddetin durdurulması için acil servisler ve hastane girişlerinde güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğini belirtti.
  • Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin rutin hale gelmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.
  • Yetkililerin bu konuda etkili adımlar atmaları gerektiğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddet Acilen Durdurulmalı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir