Sağlıkta Mobbinge Karşı İtiraz: Ambulanslarda Kamera Uygulaması

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Sağlık Sen, 112 Acil Sağlık Hizmetleri kapsamında ambulansların ön kabinlerine kamera yerleştirilmesine karşı çıkıyor. Ambulanslarda görev yapan personelin kamera aracılığıyla rızaları alınmadan 24 saat izlendiği ve bu durumun özel hayatlarının gizliliğini ihlal ettiği belirtilerek Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne itirazda bulunulmuştur.

Bu uygulama ile personelin görevleri sırasında yaşanabilecek kazaların sadece personel kaynaklı bir durum gibi ele alındığına dikkat çekilmiştir. Bunun yerine, kazaların sebepleri üzerinde durulması, personelin eğitilmesi, araçların düzenli bakımının yapılması ve güvenliğinin sağlanması gerektiği vurgulanmıştır.

Personelin Kamera İle İzlenmesi Hukuka Aykırı

Kamusal alanda olsa dahi özel hayatın gizliliği hakkına saygı duyulması gerektiği belirtilmiş ve personelin kamera ile izlenmesinin rızasız yapılmasının hukuka aykırı olduğu vurgulanmıştır. Ayrıca, uygulamanın yasal bir dayanağının olmadığı ve elde edilen görüntülerin gelecekte nasıl kullanılacağına dair güvencenin bulunmadığına dikkat çekilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sağlıkta Mobbinge Karşı İtiraz: Ambulanslarda Kamera Uygulaması

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir