Türk Hemşireler Derneği (THD) Deprem 2. Ay Değerlendirmesi’nde ilk sırada ‘barınma sorunu’ yer aldı. THD Genel Başkanı Azize Atlı Özbaş, BSHA’ya yaptığı değerlendirmede; deprem nedeniyle uzaktan eğitime geçilmesiyle boşaltılan yurtların, yüz yüze eğitim kararı ile tekrar öğrencilere verilmesinden ötürü, bu kez de görevlendirme ile bölgelere gelen sağlık çalışanlarının mağdur olduğunu söyledi.
Deprem Bölgelerinde Görevlendirmeler Azaltılacak Sinyali
Kahramanmaraş Depremleri’nin ikinci ayında öne çıkan başlıklar arasında barınma ve hijyen problemleri öne çıkıyor. Depremlerin 60’ıncı gününde bölgede görevli dernekler ve odalardan değerlendirme raporları yayımlanıyor. THD, Adıyaman başta olmak üzere diğer deprem bölgelerinde de gönüllü hemşilerle depremzedelere yardım ediyor.
‘Yurtlardan Çıkın’ Dendi, Barınma Sorununda Başa Sarıyoruz!
THD Başkanı Azize Atlı Özbaş, depremlerin üzerinden iki ay geçmesine rağmen deprem bölgelerinde bulunan hemşirelerin, sağlık çalışanlarının barınma sorunun çözülemediğine dikkat çekti. Özbaş, Sağlık Bakanlığı’nın görevlendirmeleri azaltıp bölgedeki kadrolu sağlık çalışanları ile hizmete devam etme eğiliminde olduğunu gözlemlediklerini söyledi.
Uzman Hemşireler Adıyaman’da!
Adıyaman’da hemşirelik hizmetleri kapsamında, kronik rahatsızlıkları olan, gebe, şeker hastası olan kişilere yönelik hizmetler devam ediyor. THD tarafından oluşturulan birimde uzman hemşireler, çeşitli sağlık eğitimleri ve danışmanlık hizmetleri sunmaktadır.
Psikolojik Destek İhtiyacı Ön Sırada!
Ankara’da gerçekleştirilen çalışmalarda, depremzedelerin psikolojik destek ihtiyaçlarının artması üzerine psikiyatri hemşireleri tarafından vatandaşlara psikolojik destek verilmektedir. Bu destek hem yüz yüze hem de online görüşmelerle sağlanmaktadır.