THD Deprem Değerlendirmesi: Barınma Sorunu Ön Planda

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Hemşireler Derneği (THD) Deprem 2. Ay Değerlendirmesi’nde ilk sırada ‘barınma sorunu’ yer aldı. THD Genel Başkanı Azize Atlı Özbaş, BSHA’ya yaptığı değerlendirmede; deprem nedeniyle uzaktan eğitime geçilmesiyle boşaltılan yurtların, yüz yüze eğitim kararı ile tekrar öğrencilere verilmesinden ötürü, bu kez de görevlendirme ile bölgelere gelen sağlık çalışanlarının mağdur olduğunu söyledi.

Deprem Bölgelerinde Görevlendirmeler Azaltılacak Sinyali

Deprem Bölgelerinde Görevlendirmeler Azaltılacak Sinyali

Kahramanmaraş Depremleri’nin ikinci ayında öne çıkan başlıklar arasında barınma ve hijyen problemleri öne çıkıyor. Depremlerin 60’ıncı gününde bölgede görevli dernekler ve odalardan değerlendirme raporları yayımlanıyor. THD, Adıyaman başta olmak üzere diğer deprem bölgelerinde de gönüllü hemşilerle depremzedelere yardım ediyor.

‘Yurtlardan Çıkın’ Dendi, Barınma Sorununda Başa Sarıyoruz!

'Yurtlardan Çıkın' Dendi, Barınma Sorununda Başa Sarıyoruz!

THD Başkanı Azize Atlı Özbaş, depremlerin üzerinden iki ay geçmesine rağmen deprem bölgelerinde bulunan hemşirelerin, sağlık çalışanlarının barınma sorunun çözülemediğine dikkat çekti. Özbaş, Sağlık Bakanlığı’nın görevlendirmeleri azaltıp bölgedeki kadrolu sağlık çalışanları ile hizmete devam etme eğiliminde olduğunu gözlemlediklerini söyledi.

Uzman Hemşireler Adıyaman’da!

Uzman Hemşireler Adıyaman’da!

Adıyaman’da hemşirelik hizmetleri kapsamında, kronik rahatsızlıkları olan, gebe, şeker hastası olan kişilere yönelik hizmetler devam ediyor. THD tarafından oluşturulan birimde uzman hemşireler, çeşitli sağlık eğitimleri ve danışmanlık hizmetleri sunmaktadır.

Psikolojik Destek İhtiyacı Ön Sırada!

Psikolojik Destek İhtiyacı Ön Sırada!

Ankara’da gerçekleştirilen çalışmalarda, depremzedelerin psikolojik destek ihtiyaçlarının artması üzerine psikiyatri hemşireleri tarafından vatandaşlara psikolojik destek verilmektedir. Bu destek hem yüz yüze hem de online görüşmelerle sağlanmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
THD Deprem Değerlendirmesi: Barınma Sorunu Ön Planda

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir